Sulaikyti kauniečiai, Estijoje ir Latvijoje vogę automobilius

Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, Kauno apygardos prokuratūros prokurorai bei Estijos ir Latvijos Respublikų teisėsaugos pareigūnai sulaikė du Kauno miesto gyventojus, priskiriamus organizuotai nusikalstamai grupuotei.

Jos veikla buvo nukreipta į automobilių vagystes Estijos Respublikos ir Latvijos Respublikos teritorijose, vogtų automobilių gabenimą į Lietuvos Respubliką (Kauno miestą) bei vogtų automobilių pardavinėjimą už Europos Sąjungos ribų.

Sulaikyti asmenys yra gerai žinomi teisėsaugos pareigūnams, anksčiau yra teisti už įvairių nusikaltimų padarymą.

Atliktų kratų bei kitų veiksmų metu pas vieną iš šių asmenų rastas didelis kiekis narkotinių medžiagų. Asmenims paskirtos kardomosios priemonės – suėmimas. Pagal Estijos Respublikos kompetentingos institucijos išduotus Europos arešto orderius pradėtas jų perdavimo Estijos Respublikai procesas.
 
Ikiteisminį tyrimą, dėl rastų narkotinių medžiagų atlieka Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo pareigūnai. Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras.


Šiame straipsnyje: automobilių vagystės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių