Sulaikytas kyšio ėmimu įtariamas sostinės policijos tyrėjas (papildyta)

Kriminalinės policijos biuro pareigūnai sulaikė ir į areštinę uždarė kyšio paėmimu įtariamą Vilniaus Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūną.

Kriminalinės policijos biuro Korupcijos kontrolės valdybos pareigūnai, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus 2-ojo poskyrio tyrėją Gedmantą Gedminą sulaikė trečiadienį, jo paties darbo kabinete.

Kabinete buvo atlikta krata, po kurios G.Gedminas uždarytas į areštinę.

1973 m. gimęs vyras policijoje dirba jau 15 metų.

Pasak Vilniaus apskrities VPK Viešųjų ryšių skyriaus specialisto Pauliaus Radvilavičiaus, G.Gedminas galiojančių tarnybinių nuobaudų neturi, priekaištų kaip specialistui jam taip pat niekas nereiškė.

Vilniaus apskrities VPK viršininkas Kęstutis Lančinskas šio savo pavaldinio teigia asmeniškai nepažinojęs, bet pakalbėjęs su jo vadovais, apie G.Gedminą neišgirdo nei vieno blogo žodžio.

„Mes patys dar nežinome visų aplinkybių, bandome aiškintis, tačiau tyrimą atlieka Kriminalinės policijos biuras ir nelabai jie ta informacija su mumis nori dalintis“, - portalui 1diena.lt kalbėjo Vilniaus apskrities VPK viršininkas.

K.Lančinsko teigimu, G.Gedmino atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas, todėl savo tarnybinio patikrinimo policija neatliks. „O kam, ikiteisminis tyrimas vyksta, Kriminalinės policijos biuras jį pradėjo, jie ir turi nustatyti visas aplinkybes bei detales“, - sakė Vilniaus policijos vadovas.

Iš ko G.Gedminas reikalavo kyšio ir kokios sumos, pasiaiškinę, kad tyrimas tik pradėtas, pareigūnai nekomentuoja.    


Šiame straipsnyje: tyrėjaskyšio paėmimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių