Sulaikytas įtariamasis, vasarą apvogęs metalo supirktuvę

Sostinės policijos pareigūnai slaptos operacijos metu sulaikė 39 metų vilnietį, įtariamą vasarą apvogusį metalo supirktuvę Vilniuje, Žirnių gatvėje.

Anksčiau tris kartus teistam S.T. pareikšti įtarimai dėl ginkluoto plėšimo. Trečiadienį Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas įtariamąjį leido suimti dviem mėnesiams.

Jo bendrininko policija tebeieško.

Šis nusikaltimas įvykdytas birželio 9-ąją. Ginkluotų "klientų" Žirnių gatvėje įsikūrusios metalo supirktuvės darbuotoja sulaukė apie 11.00 val.

Pasak moters, į supirktuvę užėję du kombinezonais vilkintys vyrai pradėjo ją mušti ir grasindami pistoletu pagrobė rankinę, kurioje buvo dokumentai, raktai ir apie 7 tūkst. litų.

52 metų supirktuvės darbuotoja tada teigė, kad 5 tūkst. litų priklausė jai asmeniškai, o 2 tūkst. buvo metalo supirktuvės. Prieš pabėgdami, plėšikai pasiėmė ir moters mobilųjį telefoną.

Vos tik gavus pranešimą apie ginkluotą plėšimą, į įvykio vietą iškart išskubėjo ir policijos darbuotojai, ir kinologas su tarnybiniu šunimi. Šuo dar kurį laiką sekė nusikaltėlių pėdsakais, tačiau vėliau jie dingo. Manoma, kad plėšikai įsėdo į jų laukusį automobilį.

Netoli supirktuvės esančiuose krūmuose buvo aptikti tik plėšikų kombinezonai ir darbinės pirštinės.

Šoko ištiktai metalo supirktuvės darbuotojai prireikė ir medikų pagalbos - į įvykio vietą iškviesti medikai jai nustatė galvos smegenų sukrėtimą. Nukentėjusioji buvo gydoma ambulatoriškai.

Už plėšimą panaudojus šaunamąjį ginklą numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo dviejų iki dešimties metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių