Sulaikyta kontrabandinių rūkalų daugiau kaip už 26 tūkst. litų

Kauno teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė kontrabandinių rūkalų daugiau kaip už 26 tūkst. litų.

24-erių metų Lietuvos pilietis N.M. automobiliu „Volkswagen Passat“ atvyko į Kybartų kelio postą iš Kaliningrado srities. Posto pareigūnai įtarę, kad gali būti gabenama daugiau cigarečių nei leistina, automobilį patikrino.

Lietuvio automobilyje cigaretės buvo paslėptos sėdynės atloše, prietaisų skydelyje bei garso kolonėlėse įrengtose slėptuvėse. Rasti 483 pakeliai įvairių rūšių cigarečių su rusiškomis banderolėmis, kurių vertė beveik 4 tūkst. litų. Pažeidėjui surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas, cigaretės ir automobilis - sulaikyti.

Kauno teritorinės muitinės Mobiliosios grupės pareigūnai kelyje Kaunas-Šakiai, Kauno rajone, sustabdė patikrinti automobilį BMW 525. Tikrinimo metu paaiškėjo, kad automobilio keleivis, 36 metų lietuvis V. K., gabena 500 pakelių cigarečių „West tri-logic Silver“, 1,6 tūkst. pakelių cigarečių „Bond street lights“ ir 1096 pakelių cigarečių „Bond street superlights“ su rusiškomis banderolėmis, sukrautų bagažinėje ir atsarginio rato vietoje.

Pateikti prekių įsigijimo bei mokesčių sumokėjimo už prekes dokumentų keleivis negalėjo, todėl pareigūnai surašė administracinės teisės pažeidimo protokolą, o tabako krovinį, kuris įvertintas daugiau kaip 22 tūkst. litų, sulaikė.

Cigarečių gabentojui gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų ir cigarečių bei transporto priemonės konfiskacija.


Šiame straipsnyje: cigarečių kontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių