Sulaikyta 17 metų turtą iš verslininkų prievartavusi trijulė

Kauno policijos pareigūnai sulaikė tris asmenis, kurie įtariami turto prievartavimu. Policija prašo atsiliepti nukentėjusiuosius.

Sausio mėnesį pareigūnai pradėjo ikiteisiminį tyrimą dėl turto prievartavimo iš vieno Kauno gyventojo. Per 10 mėnesių buvo nustatyta 20 šios nusikalstamo veikos epizodų, sulaikyti trys įtariamieji. Robertas Grabliauskas (44 m.), Kęstutis Lažaunykas (48 m.) ir Ričerdas Lošys (43 m.) įtariami 1993-2010 metais prievartavę turtą iš iš Kauno, Jonavos, Kėdainių, Alytaus ir kitų Lietuvos miestų verslininkų bei gyventojų.

Kratos metu pas vieną iš įtariamųjų rastas automatinis šaunamasis ginklas. R.Lošys teistas keturis kartus, kiti du įtariamieji iki šiol neteisti.

Visiems trims pareikšti įtarimai dėl turto prievartavimo (LR BK 181 str. 1,2,3 d.), už ką baudžiama laisvės atėmimu nuo trejų iki 10 metų. R.Grabliauską teismas leido suimti 1 mėnesiui, kitus du jo bendrininkus – 2 mėnesiams.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūra.

Įtariamieji gali būti padarę ir daugiau nusikaltimų, todėl tyrimą atliekantys pareigūnai prašo atsiliepti nuo šių asmenų nukentėjusius piliečius ir paskambinti į Kauno policiją tel. (8 37) 30 33 47, 30 30 47, 40 96 17 arba 02 (visą parą). 


Šiame straipsnyje: turto prievartautojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių