Sugrįžus žiemai, Kaune padaugėjo traumų

Po ilgo laiko pasirodžius sniegui Kaune padaugėjo traumų. Kauno klinikinės ligoninės traumatologijos punkto vedėjas gydytojas Raimondas Kunickas pastebėjo, kad po savaitgalio žmonės pradėjo plūsti į ligonines.

„Taip būna kasmet, pasirodžius pirmajam sniegui, netikėtai atšalus orams. Šiandien buvo itin daug pacientų. Kai kurie jų laukė iki pirmadienio, manydami, kad jų traumos yra nerimtos. Neretai žmonės galvoja, kad tik pasitempė raiščius, o iš tikrųjų tai būna įplyšimas, susidaro kraujosruvos, tinimas nemažėja. Tačiau žmonėms nereikėtų patiems gydytis, reikia kuo greičiau kreiptis į specialistus. Kuo ilgiau delsiama, tuo sunkiau suteikti pagalbą“, – kalbėjo gydytojas.

Pasak mediko, dažniausiai, šiuo metu pasitaikančios traumos yra čiurnų patempimai, riešo srities traumos, stipinkaulio lūžis, raiščių patempimai ir įplyšimai. Stipinkaulio lūžis dažniausiai pasitaiko vyresnio amžiaus žmonėms.

„Visi žmonės, o ypač vyresni, turi apsvarstyti, ar būtina eiti į lauką. Juk kaimynai, vaikai ir anūkai gali padėti, aprūpinti maisto produktais. Reikia saugotis ir galvoti apie sveikatą. Avalynę galima pasikeisti, nevaikščioti slidžia avalyne arba pasirūpinti specialiomis priemonėmis. Taip pat nederėtų nešti abiejose rankose sunkių nešulių, o lipant laiptais būtina laikytis už turėklų“, – patarė gydytojas R.Kunickas.


Šiame straipsnyje: traumosžiemapavojus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių