Sugriežtinta bausmė kūdikį mirtinai sužalojusiam tėvui

Savo trijų mėnesių kūdikį pražudęs klaipėdietis Vytautas Jaraminas devynerius metus kalės pataisos namuose.

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį sugriežtino Klaipėdos apygardos teismo gegužės 25 dieną paskelbtą nuosprendį ir perkvalifikavo veiką iš neatsargaus gyvybės atėmimo į mažamečio bejėgiškos būklės dukters nužudymą netiesiogine tyčia.

Vyras vietoj anksčiau skirtų dvejų metų atvirojoje kolonijoje turės praleisti devynerius metus pataisos namuose.

Pasak Apeliacinio teismo pranešimo, nuosprendis pakeistas dėl netinkamai pritaikyto baudžiamojo įstatymo, neteisingai paskirtos bausmės ir teismo išvadų neatitikimo faktinėms bylos aplinkybėms.

Apeliacinės instancijos teismas nustatė, kad 2011 metų liepą V.Jaraminas supyko, jog pamaitinta dukrytė atpylė maistą ir verkė, nenurimo, ją mažoje patalpoje vartė, purtė, dėl ko vaiko galva atsitrenkė į stalą ir lovą.

Teismo vertinimu, vyras turėjo suvokti, kad tokio amžiaus vaiko vartymas bei purtymas mažoje patalpoje gali būti pavojingas jo sveikatai ir net gyvybei, tačiau jis ne tik neatsisakė tokio elgesio, bet ir nuslėpė nuo vėliau atvykusių medikų sužalojimo pobūdį. Mergaitė patyrė galvos traumą ir po kelių dienų mirė. Tokiu elgesiu tėvas parodė abejingumą galimiems padariniams, konstatavo teismas.

Pirmosios instancijos teismas buvo nustatęs, kad vyras dukrą sužalojo netyčia. Lietuvos apeliacinis teismas nustatė, kad V.Jaramino fizinis poveikis trijų mėnesių nesulaukusio kūdikio kūnui (jo vartymas, purtymas, neprilaikant galvos) kaip fizinis smurtas pirmosios instancijos teismo tinkamai nebuvo įvertintas.

Apeliaciniame skunde prokurorai prašė pripažinti V.Jaramino veiką nužudymu ir skirti jam 14 metų laisvės atėmimo bausmę.

Klaipėdos apygardos teismo nuosprendį skundusi mergytės mama prašė paleisti vyrą iš laisvės atėmimo vietos, kad jis galėtų padėti išlaikyti jų sūnų. Moteris nesutiko su prokuroro pozicija ir manė, kad vyras negalėjo sužaloti dukros, nes vaikus labai mylėjo.

Šis Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.


Šiame straipsnyje: Vytautas Jaraminas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Baisu

Baisu portretas
Svolačius. Ką čia dar galima pasakyti. Sėdi dabar iš strioko prišikęs kelnes.

ruta

ruta portretas
tokius homoseksualius tik is saudyt daugiau nk na*** homoseksualastai

ppp

ppp portretas
Namie tai drasus buvo dauzyti naujagymi o cia sedi akis isvertes kaip prisisikes.Tokius tik utilizuoti reiketu.
VISI KOMENTARAI 5

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių