Su šautuvu dingęs Kauno chirurgo sūnus – dar nerastas

Policija ieško antradienį Kaune dingusio 22-ejų metų Algirdo Barausko. Jo praėjusią naktį ieškota ir su sraigtasparniu, tačiau kol kas visos pastangos – be apčiuopiamų rezultatų.

Išėjo į Kleboniškio mišką?

Viešojo saugumo tarnyba trečiadienio rytą tęsė dingusio vaikino paiešką. Susiskirstę į atskirus būrius Viešojo saugumo tarnybos kariai paiešką pradėjo nuo pėsčiųjų tiltų per Islandijos plentą. Pėsčiomis patraukę pareigūnai apklausė visus jų kelyje sutiktus žmones.

Tirpstantis sniegas apsunkino darbus. Buvo vietų, kur kariai klampojo purvynu iki kelių.

Policija vaikino ieško atskirai nuo karių. Policijos pareigūnai pasirinko kryptį labiau prie gyvenamųjų namų, taip pat vietose, kuriose, kaip manoma, galėjo lankytis dingęs vaikinas.

Vakar apie 19 val. į Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariatą telefonu kreipėsi jaunuolio tėvas – 59-erių metų Vidmantas Barauskas. Jis pranešė, kad 18.30 val. grįžęs namo, Šiaurės prospekte esančiame bute pasigedo legaliai laikomo lygiavamzdžio šautuvo ir keturių šovinių.

Namuose nebuvo ir 1990 metais gimusio jo sūnaus A. Barausko. Tėvas policijai pranešė, kad su sūnumi susisiekti nepavyksta, jo mobiliojo ryšio telefonas išjungtas bei įtarė, kad sūnus galėjo paimti minėtą šautuvą su šoviniais ir išeiti į Kleboniškio mišką.

Tiriamos kelios versijos

Pareigūnai aiškina, kad paieška Kleboniškio miške – tik viena versijų, kurios iškeltos pradėtame tyrime.

Kol kas neatskleidžiama, ar tėvo ir sūnaus santykiai buvo įtempti, tačiau neatmetama, kad tarp jų įvyko vyriškas pokalbis.

Tai patvirtino ir dingusio jaunuolio tėvas – Kauno klinikų Vaikų chirurgijos klinikos vadovas V. Barauskas.

„Mano sūnus dingo. Dabar grįžau namo, žiūriu pro langą ir laukiu gerų žinių“, – jaudindamasis portalui 1kaunodiena.lt trečiadienio vidurdienį kalbėjo chirurgas.

Sūnų paliko namie miegantį

Antradienio rytą tėvas ir sūnus nesusitiko. V. Barauskas su dukra į darbą išėjo ryte, po 7 val. „Sūnus buvo sakęs, kad kelsis apie 8 val. Mes jį palikome miegantį“, – pasakojo V. Barauskas.

Paskutinį kartą V. Barauskas su sūnumi Algirdu mėgino susisiekti apie 10.30 val. Mėginimas buvo nesėkmingas, tačiau gydytojas tuo metu dar neįtarė, kad namuose jo laukia gerokai nemalonesnė staigmena.

Neradęs sūnaus ir ginklo, V. Barauskas kuo skubiau kreipėsi policijos pagalbos. „Viltis miršta paskutinė, – medikas tikino vejantis niūrias mintis šalin. – Aš esu griežtas, bet savo vaikams buvau geras tėvas".

Profesorius V.Barauskas neskubėjo susisiekti su sūnaus draugais. „Jis – mano priešingybė. Žinau, kad turėjo draugų, tačiau ne per daugiausia“, – pasakojo tėvas. Profesorius neslėpė, kad sūnus – uždaro būdo.

A.Barauskas mokosi Lietuvos sveikatos mokslų universitete Visuomenės sveikatos fakultete.

Naktį ieškojo su sraigtasparniu

Po V. Barausko kreipimosi, pareigūnai antradienio vakarą iškart pradėjo pirminius paieškos veiksmus: apklausė artimuosius, ieškojo asmenų, mačiusių jaunuolį ar turinčių kitokios reikšmingos informacijos, tikrino ryšio priemonių duomenis, nustatinėjo paskutinę žinomą jaunuolio buvimo vietą, judėjimo kryptis, apžiūrėjo jo asmeninius daiktus, taip pat tirti paėmė ir jaunuolio kompiuterį.

Tai, ką pareigūnai rado Algirdo kompiuteryje, tik dar labiau sustiprino negerą nuojautą. Kompiuteryje buvo užrašai anglų kalba apie beprasmį gyvenimą. Kol kas neatskleidžiama, ar įrašai buvo padaryti pastarosiomis dienomis prieš išeinant iš namų.

Pareigūnai nedelsdami nuvyko patikrinti ir tėvo pateiktos versijos, kad sūnus galėtų būti Kleboniškio miške. Ten gausios policijos pareigūnų pajėgos – kinologai su šunimis, patruliai, kriminalinės policijos pareigūnai – šukavo mišką. Patikrinti tarp namų ir Kleboniškio miško esantys garažų masyvai.

Paieškai nedavus rezultatų, pasitelktos papildomos pajėgos: Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparnis su specialia įranga. Paieškos veiksmai vyko iki 2 val.. Padedant sraigtsparniui patikrintas ir Kalniečių parkas, tačiau paieškos buvo bevaisės. Paieška atnaujinta trečiadienį prašvitus.

Policija prašo žmonių, galinčių suteikti naudingos informacijos apie dingusį jaunuolį, jo  buvimo vietą, paskambinti telefonais  (8 37) 30 34 50, 30 33 59 arba 112.


Psichologinės pagalbos telefonai (pokalbiai 8-800 linija yra nemokami)

Psichologinės pagalbos tarnyba

Telefono numeris

Darbo laikas

Vaikų linija www.vaikulinija.lt

116 111

Kasdien 11.00-21.00

Jaunimo linija www.jaunimolinija.lt

8 800 28888

Visą parą

Vilties linija, psichologinė pagalba suaugusiems www.kpsc.lt

8 800 60700

Visą parą

Pagalbos moterims linija

8 800 66366

I-V 10.00-21.00

Linija Doverija (pagalba teikiama rusų kalba)

8 800 77277

I-V 16.00-20.00

Dingusių žmonių šeimų paramos centras

8 800 26161 8 5 2773135

I-V 8.00-16.00

Panevėžio paguodos telefonas

8 45 500965

I-V 20.00-8.00

Vilniaus moterų namų krizių centras

8 800 22008

I-V 9.00-17.00

Vaiko raidos centras

8 5 275 75 64

Visą parą

Psichologinė pagalba internetu

Vaikų linija

Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt

Atsako per dvi dienas

Jaunimo linija

Registruotis ir rašyti svetainėje: http://jppc.lt/draugas

Atsako per tris dienas

Vilties linija

Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt

Atsako per tris dienas

Šiaulių jaunimo linija

Rašyti: kasnutiko@yahoo.com

Atsako per tris dienas



NAUJAUSI KOMENTARAI

stebuklu krastas

stebuklu krastas portretas
pasitelktos papildomos pajėgos: Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparnis su specialia įranga. Kad taip butumet ieskoje pries keleta metu dingusio ir nuzudyto jaunuolio , tai gal viskas butu kitaip. O, kada Zaliakalnio PK patruliuodavo ten kur jiems priskirta teritorija, tai muilo burbulas buvo ispustas toks, kad ojojoi.... Vaizduojate, kad dirbate?Tik neaisku kam....

laima

laima portretas
absurdas kas darosi su tuo jaunimu ar ju smegenys visai istize ar kas ,kokios turi buti priezastys kad begti is namu ar zudytis,nei jie vargsta nei jiems kas rupi,tevai islaiko,o jei tai tik del mergu tai tokiu istizeliu man ir negaila,tevas turejo isaiskinyi kad jei ne ta tai bus kita

moteris

moteris portretas
Žinotumėte jūs šio vaiko vaikystę-kitaip kalbėtumėte.Lai pasako pats tėvas,kur šio vaiko mama.
VISI KOMENTARAI 61

Galerijos

Daugiau straipsnių