Su padirbtais dokumentais sukčiai nuomojosi automobilius

Vilniaus pareigūnai sulaikė penkių asmenų grupę, kurios nariai pateikdami suklastotus dokumentus iš įmonių ir fizinių asmenų nuomojosi automobilius ir jų negrąžindavo.

Sulaikyti asmenys yra Vilniaus ir Panevėžio gyventojai: 29 metų I.G., 34 metų J.S., 32 metų M.I, 33 metų Š.Š. ir 27 metų I.G.

Visi jie anksčiau ne kartą yra teisti už įvairius nusikaltimus.

Policijos duomenimis, šie asmenys, pateikdami suklastotus asmens tarpatybės ir vairuotojo pažymėjimo dokumentus iš bendrovių bei fizinių asmenų išsinuomodavo lengvuosius automobilius, mikroautobusus ir juos pasisavindavo.

Visiems sulaikytiesiems yra pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo stambiu mastu.
Šį tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus ir Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus Operatyvaus reagavimo poskyrio pareigūnai.

Sučiupti sukčius aktyviai padėjo ir visuomenė.

Policija įtaria, kad šioje grupuotėje veikė ir daugiau asmenų. Vieno jų fotografija gali būti panaudota šioje suklastotoje asmens tapatybės kortelėje.

Atpažinusius pateiktoje nuotraukoje esantį asmenį, policija prašo paskambinti į Vilniaus policiją Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus viršininkui Linui Grigalevičiui tel. (8 5) 271 7294, (el. p. linas.grigalevičius@policija.lt) arba tyrėjai Nadeždai Michailovskienei telefonais . 8 682 67305, 271 88 22, 271 71 58.

Pareigūnai norėtų atkreipti automobilių nuoma užsiimančių bendrovių ir fizinių asmenų dėmesį į būtinybę atidžiau tikrinti automobilius išsinuomojančių asmenų pateikiamų dokumentų duomenis bei asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus.


Šiame straipsnyje: sukčių gauja

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių