Su ginklu Palemone šėlęs kariškis prabilo teisme

Palemone buvusios draugės namuose šaudęs, vėliau įkaitę paėmęs buvęs kariškis neigia dalį kaltinimų ir teigia, kad nukentėjusieji meluoja, siekdami pasipelnyti.

Pas draugę – apsiginklavęs

„Tą vakarą daug galvojau apie gyvenimą ir nutariau namo nebegrįžti. Norėjau paskutinį kartą įkalbėti Jolantą. O jei tai nepavyks – nusišauti“, – ketvirtadienį išpažintį Kauno apygardos teismo teisėjų kolegijai atliko kariškis Mindaugas Mickėnas.  

Buvusios merginos buto durų apšaudymu, įsiveržimu į vidų, pavojaus kelių žmonių gyvybėms sukėlimu, grasinimais susidoroti ir įkaitės paėmimu kaltinamas kariškis prieš tai buvusių teismo posėdžių metu sakė, kad į klausimus neatsakinės, kol teismo salėje bus žurnalistai. Tačiau po visų liudininkų apklausos prakalbo ir seržantas.

M.Mickėnas pasakojo, kad lemtingą praėjusios žiemos sausio penktadienį ne kartą skambino ir rašė trumpąsias žinutes buvusiai draugei Jolantai F. Ši neatsakė, todėl kariškis nusprendė vykti pas ją į namus. Jis teigė, kad buvo apsisprendęs, jog jei pokalbis bus nevaisingas, jis nusišaus. Su savimi pasiėmė savigynai išduotą „Makarov“ pistoletą ir dvi dėtuves su šoviniais.

„Iš įpročio. Visada imu visą komplektą“, – paklaustas, kodėl pasiėmė ne vieną, o 16 šovinių, atkirto nieko tame keisto nematantis M.Mickėnas.

Veržėsi norėdamas atsiprašyti

Kariuomenės naujokų instruktoriumi dirbęs, puikiai šaunamųjų ginklų galią ir keliamą pavojų išmanantis M.Mickėnas teigė, jog niekada niekam nesugebėtų padaryti ką nors bloga, tačiau į jo paties popierinėmis vadinamas buto duris paleido penkis šūvius. Kulkos nesunkiai jas perskrodė ir tik dėka atsitiktinumo nekliudė viduje buvusių žmonių.

M.Mickėnas aiškino šaudęs apimtas „jausmų“. Teigė šaudęs bet kur ir tik atsitiktinai šūviai buvo paleisti į duris. Neva supratęs, ką padaręs, M.Mickėnas akimirksniu nusprendė, jog reikia atitaisyti padėtį ir atsiprašyti buvusios draugės. Todėl jis duris pabandė išlaužti kojos spyriu, o to padaryti nepavykus, išbėgo į lauką, įsirioglino į balkoną ir dar dviem šūviais pabandė suskaldyti balkono durų stiklą. Žinoma, viduje buvę žmonės „atsiprašyti“ besiveržiančio seržanto nelaukė ir spruko lauk.

Kaltina noru pasipelnyti

M.Mickėnas teigė, kad bute bandė nusišauti, tačiau iš pradžių to padaryti nesiryžo, o vėliau jį telefonu atkalbėjo motina. Tuo metu vyras sparčiai tuštino stipraus alkoholinio gėrimo butelį.

„Supratau, kad mamai pasidarė bloga, todėl pažadėjau, kad nepakelsiu rankos prieš save“, – pirmą kartą teismo salėje susigraudino iki tol ne kartą pašaipiai į liudininkų parodymus reagavęs M.Mickėnas.   

Tik po kurio laiko viename iš kambarių jis surado pas Jolantą F. nakvojusią jos draugę Rimą M.

„Kauno diena“ jau rašė, kad nakties įvykius pirmajame teismo posėdyje atpasakojusi Rima teigė, jog M.Mickėnas ne kartą jai grasino, laikė ginklą prie jos galvos, kartą smogė pistoleto rankena. M.Mickėno grasinimus merginai patvirtino ir keli policijos pareigūnai. Jie girdėjo M.Mickėno ir į įvykio vietą atskubėjusio jo draugo telefoninį pokalbį, kurio metu neblaivus kariškis grasino nušauti merginą ir nusišauti. Su M.Mickėno draugu kalbėjo ir bute buvusi mergina, kuri aiškiai sakė, kad jai grasinama.

M.Mickėnas teigia buvęs pernelyg girtas, kad prisimintų, ar buvo toks pokalbis telefonu, tačiau dievagojasi niekams negrasinęs. Priešingai, jis neva siūlė merginai išeiti, bet ji pati pasiliko. Kaltinamasis Rimą kaltina noru pasipelnyti. Mergina teismo prašo priteisti neturtinę žalą.

„Ji paprašė 10 tūkst. litų už tai, kad prie jos pasėdėjau vieną valandą“, – sakė M.Mickėnas.

Nusikaltėliui užmigus, Rima iššoko pro balkoną, susitrenkė nugarą, kurios skausmus jaučia iki šiol. Ji teismo prašo, kad M.Mickėnas būtų įpareigotas kompensuoti gydymo išlaidas. Kaltinamasis aiškina, kad ji nugaros skausmais skundėsi prieš tai ir lemtingos nakties įvykiai jos sveikatos pablogėjimui neturėjo jokios įtakos.  

Parodymai nesutampa

Byloje nesutampa ir daugiau liudininkų bei kaltinamojo parodymų. Pavyzdžiui, M.Mickėnas teigia, kad bute su buteliu rankose šlaistėsi pistoletą užtaisęs vos vienu šoviniu. Tuo metu ginklą paėmę policijos pareigūnai vieną kulką rado jo spynoje ir dar dvi įdėtoje dėtuvėje.

Taip pat kaltinamais tvirtina, kad bute įvykių metu nebebuvo Jolantos brolio Donato draugo Dainiaus D., kurį neva matė išeinantį iš buto prieš įsisiautėjant incidentui. Beje, to ikiteisminį tyrimą atliekantiems pareigūnams jis nebuvo sakęs.

M.Mickėnas taip pat tvirtina, kad jis iššovė ne dešimt, o septynis kartus, niekada negrasino Jolantai ir, apskritai, yra puikus, niekam bloga negalintis padaryti vaikinas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių