Studijų savaitė Kaune: svarbu nebijoti klausti

Šiandien Kaune, Maironio universitetinėje gimnazijoje, prasidėjusios Studijų savaitės metu studentai mokiniams patarė kuo daugiau sužinoti apie dominančias studijų programas bei turėti kelis atsarginius variantus, kur bandyti stoti.

„Universitetų internetinėse svetainėse pateikiama minimali informacija. Tad šioje Studijų savaitėje bendraujant su studentais ir dėstytojais yra puiki galimybė išsiaiškinti tai, kas rūpi. Patarčiau nebijoti klausti. Manau, jog vertėtų sužinoti, kokio reikia stojamojojo balo, kokie būna atsiskaitymai, apie stažuočių galimybes, kokias galima rinktis gretutines studijas ir panašiai“, – patarė buvusi Maironio universitetinės gimnazijos abiturientė Ugnė Terentjevaitė. Ji šiuo metu yra Kauno technologijos universiteto pirmakursė.

Lietuvos sporto universiteto (LSU) rektorius prof. habil.dr. Albertas Skurvydas profesiją rinktis patarė vadovaujantis ne tiek protu, kiek širdimi.

Renginiai tęsis visą savaitę. Antradienis bus skirtas biomedicinos, trečiadienis – socialiniams, ketvirtadienis – fiziniams mokslams ir technologijų studijoms, penktadienis – humanitariniams mokslams ir menų studijoms.

Kiekvieną dieną vyks konsultacijos dėl stojimo į aukštąsias mokyklas naujovių, o taip pat bus galima atlikti gebėjimų, studijų srities, profesijos pasirinkimo testus.

Pernai šis renginys į Kauno Maironio universitetinę gimnaziją pritraukė daugiau kaip tūkstantį mokinių iš 29 Kauno bendrojo ugdymo mokyklų. Buvo pristatytos 187 aukštųjų mokyklų studijų programos.

Studijų savaitę drauge organizuoja Aleksandro Stulginskio universitetas, Kauno technologijos universitetas, Lietuvos kūno kultūros akademija, LSU, Vytauto Didžiojo universitetas ir Kauno Maironio universitetinė gimnazija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių