Studentus neramina nuomotojų požiūris

Naujaisiais mokslo metais nuomojamame būste su draugais arba vieni žada gyventi net 36 proc. studentų, tai parodė nekilnojamojo turto skelbimų portalo domoplius.lt birželio mėn. pradžioje atlikta apklausa. Tačiau įdomu tai, kad net 76 proc. visų apklaustų studentų mano, jog nuomotojai jais nelinkę pasitikėti – studentus vertina atsargiai ar net vengia jiems išnuomoti būstą.

Nekilnojamojo turto nuoma užsiimančių įmonių atstovų teigimu, ši studentų nuomonė – pagrįsta. „Būsto savininkai iš tiesų studentus vertina atsargiai. Ypač nuomotojai vengia pirmųjų kursų bei dideliame būste grupelėmis gyvenančių studentų, nes vyrauja nuomonė, jog nuomojamame būste jie rengs vakarėlius ar tiesiog neprižiūrės tvarkos.
Dažnai pirmakursius savininkai reguliariai vizituoja, tikrindami, ar viskas tvarkoje, ar laiku sumokami komunaliniai mokesčiai“, - teigia Martynas Šulnius, UAB “Nuomos biuras” direktorius.

Jo teigimu, labiausiai pageidaujami yra paskutiniųjų kursų studentai, kurie dažniausiai jau turi darbus ir gali laiku sumokėti už nuomą bei komunalines paslaugas. Remiantis nekilnojamo turto skelbimų apklausos duomenimis, beveik ketvirtadalis (24 proc.) studentų planuoja gyventi nuosavame būste. Pastebima, kad iš jų didžioji dalis studijuoja ar pradės studijuoti gimtajame mieste.18 proc. planuose – gyvenimas studentų bendrabutyje, o dar 13 proc. – nėra apsisprendę, nuo rudens nuomosis ar gyvens nuosavame būste.

Evaldas Narbuntovičius, internetinio portalo projekto vadovas, studentams, planuojantiems nuomotis būstą, pataria paieškas pradėti jau dabar. ,,Praktika rodo, jog artėjant mokslo metams, studentams tinkamų būstų pasiūla, patogioje vietoje, šalia universitetų, tik mažėja. Jau dabar pastebime gerokai suaktyvėjusią nuomos skelbimų paklausą mūsų svetainėje”, - teigia projekto vadovas.

Remiantis nuomojamų butų skelbimų duomenimis, Vilniuje, birželio mėnesio viduryje didžiausias iki 1000 Lt nuomojamų būstų pasirinkimas buvo toliau nuo Senamiesčio ir pagrindinių universitetų – Fabijoniškėse ir Žirmūnuose, kiek mažesnis – Antakalnio, o mažiausias – Santariškių, Baltupių ir Jeruzalės mikrorajonuose.

Evaldo Narbuntovičiaus teigimu, būsto nuomos kainos, artėjant rugsėjo mėnesiui, šiek tiek kinta. ,,Mūsų portalo duomenimis, vidutinė siūlomo nuomotis 2 kambarių buto kaina Vilniuje šių metų birželio mėnesį siekia 1230 Lt , o tai yra apie 6 proc. daugiau negu šių metų gegužę (1150 Lt). Tuo tarpu vidutinė vieno kambario buto kaina tiek gegužę, tiek birželį Vilniaus mieste buvo tokia pati – 635 Lt,” – situaciją pristato E. Narbuntovičius.

Kaune vidutinė 2 kambarių buto nuomos kaina gegužę ir birželį išliko vienoda – 750 Lt. Vieno kambario vidutinė nuomos kaina birželį lyginant su geguže netgi 5 proc. smuktelėjo žemyn (nuo 570 Lt iki 540 Lt).


Šiame straipsnyje: studentų nuoma

NAUJAUSI KOMENTARAI

Daiva

Daiva portretas
Tai jau tikrai.... Gyvename priesais studentu bendrabuti Klaipedos mieste, kosmaras kas ten darosi, alkoholi virvemis tempia per langus, isvazineja zolynus, triuksmauja, geria, garsiai leidzia muzika, darkosi, sisioja tiesiai pries priesais esanti daugiabuti. Esame pakraupe. Bendrabucio vedeja pareiske, kad jie yra vaikai like be tevu priespaudos, zodziu nutruke nuo plugo, kad juos reikia suprasti. Tik kas supras musu vaikus, kurie verkdami ateina pas tevus i kambari 23- 24 val ir sako kad negali uzmigti. Kyla klausimas, ar tikrai tie ju tevai tokie griezti ir juos prie plugo pririse buvo, ar cia tie studentai tokie neissiaukleje?

studentas

studentas portretas
Kaune nuomojams plotas istikruju brangsta, liudna, bet tokia jau realybe.
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių