Studentų regata: Nemune matėme undinę (papildyta)

Šeštadienį surengtoje rudeninėje studentų regatoje iš keturių komandų labiausiai pasisekė dviem: vieni laimėjo lenktynes, o kiti tikino matę Nemune undinę.

„Jėgos buvo lygios, tačiau mūsų komanda labiau norėjo pasiekti pergalę, o Kauno technologijos universiteto (KTU) komanda gal labiau tikėjo, kad laimės. Užsispyrimas mums padėjo nugalėti“, – džiaugėsi rudeninės studentų regatos nugalėtojais tapę Lietuvos žemės ūkio universiteto (LŽŪU) studentai.

Varžybas pradėjusios ties „Combo“ restoranu-klubu, keturios studentų komandos vikingų laivais turėjo prieš Nemuno srovę įveikti vienos jūrmylės distanciją. Šešiolika įvairiomis sporto šakomis užsiimančių LŽŪU vaikinų nuo pat starto momento buvo lyderiai ir pirmieji kirto finišą ties Vytauto Didžiojo tiltu, distanciją įveikę per 9 minutes 13 sekundžių. Irklais mosavo miškininkai, hidrotechnikai, ekonomistai, kitų specialybių LŽŪU studentai. Komandos kovinę dvasią mušdamas būgną palaikė trečio kurso būsimasis miškininkas Antanas Girčys.

Universiteto komandą palaikęs Kūno kultūros ir sporto centro vedėjas Sigitas Liaudanskas džiaugėsi, kad visose šiemet rengtose varžybose jų universiteto studentai užėmė tik prizines vietas. „Per juos jau antrą savaitgalį neturiu ramybės, bet labai palaikau šitą sveikatingumo dvasią. Profesionalus sportas jau yra visai kas kita“, – svarstė S.Liaudanskas.

„Antri – tai nereiškia, kad prastesni. Mes Nemune undinę pamatėme ir sustojome pažiūrėti, todėl truputį atsilikome“, – geros nuotaikos neprarado antri likę KTU studentai. Jie nuo čempionų atsiliko vos šešiomis sekundėmis.

Trečią vietą iškovojo Vilniaus universiteto Humanitarinių mokslų fakulteto studentai, o ketvirti liko Kauno ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto komanda.

„Kitą kartą būsime pirmi“, – žadėjo vaikinai, nusiteikę ir ateityje dalyvauti tokiose varžybose.

„Tai pirmoji rudeninė studentų regata. Žmonių gal ir nėra labai daug, bet tikimės, kad tai taps tradicija“, – sakė renginį organizavęs KTU sporto renginių skyriaus vedėjas Mindaugas Dubosas.

Universitetų ir kolegijų studentų irkluojamos baidarės, kanojos, akademinės valtys, plaustai bei senoviniai laivai plaukė nuo Kauno hidroelektrinės iki Senosios prieplaukos. Į šventę prie amfiteatro atėję kauniečiai buvo kviečiami ne tik stebėti regatą Nemune, bet ir išbandyti jėgas kitose sporto rungtyse. „Dalyvauja visi kas nori. Nebūtina būti studentu“, – nuotaikingai ragino studentės. Vyko virvės traukimo, rankos lenkimo, stalo teniso varžybos, nuotaikingos estafetės. Jaunimas taip pat galėjo palaipioti dirbtinės uolos sienele, žaisti stalo žaidimus, mokytis savigynos gudrybių.

Vikingų laivų varžybos rengiamos ir kituose miestuose. Komandos senoviniais laivais varžosi Birštone kasmet organizuojamoje tarptautinėje irklavimo šventėje, Vilniuje vasaros sezoną atidarančioje Neries regatoje.


Šiame straipsnyje: rudeninė studentų regata

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių