Studentai kraujo aukojo tarp paskaitų

Vytauto Didžiojo universitete (VDU) studijuojantys užsieniečiai bandomi įtraukti ne tik į linksmybes, bet ir į socialines akcijas.

Trečiadienį šios aukštosios mokyklos III-čiuose rūmuose, esančiuose K. Donelaičio gatvėje, prasidėjo kraujo donorystės renginys, kai dvi dienas tapti donoru galima tiesiog išėjus iš paskaitos ar prieš ją.

Akciją „Būk herojumi – tai tavo kraujyje!“ oganizuoja „Erasmus“ studentų tinklo VDU sekcija. Jos atstovė Eglė Kazlauskaitė pasakojo, jog toks renginys kartu Kauno klinikų Kraujo centru vykdomas kas pusmetį. „Pastarąjį kartą buvo labai daug norinčių, tad šį kartą kraują duoti universitete galima dvi dienas“, – kalbėjo E. Kazlauskaitė.

Prie laikinai įsikūrusio donorystės kabineto nusidriekė ilgoka eilė.

21 metų japonė Saki Nakagami, laukdama prie donoro kėdės, pasakojo, jog anksčiau negalėjusi būti donore dėl sveikatos būklės. „Sirgau anemija“, – teigė mergina, į Kauną atvykusi pagal studijų mainų programą.

Pasveikusi ji nusprendė nepraleisti progos prisidėti prie prasmingos akcijos. „Truputį nerimauju dėl skausmo, – parodė į rankos vietą, iš kurios turėjo būti imamas kraujas. – Bet noriu padėti.“

Donorais panoro tapti ir lietuvių. Pirmą kartą kraujo duoti buvo pasiryžusi ir pirmakursė Ramunė Ragačiūtė. „Labiausiai nerimauju, kad venų neras, o kol jų ieškos – gali skaudėti“, – neslėpė akcijos dalyvė, studijuojanti politikos mokslus.

Per pirmąją akcijos dieną kraujo paaukojo 33 studentai. Dar devynių studentų kraujas netiko dėl pernelyg mažo jų svorio, mažakraujystės ar vartojamų vaistų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių