Studentai grožėjosi gamta ir ...sąvartynu

Dvi savaites Vilniaus studentams buvo rengiamos išvykos po Vilnių ir jo apylinkes, siekiant supažindinti jaunimą su miestu, kuriame studijuoja.

Rugsėjo 12 - 28 dienomis Vilniuje buvo rengiama akcija „Studente, pažink ir pamilk miestą, kuriame studijuoji!". Jos metu studentams buvo rengiamos ekskursijos pėsčiomis, dviračiais ir geltonuoju autobusu. Studentai aplankė Televizijos bokštą, Botanikos sodą Kairėnuose, Verkių parką. Jaunimas galėjo išbandyti ir ekologišką transporto priemonę - velomobilį.

Studentai taip pat tvarkė aplinką Markučių parke, Vilnios pakrantėse, klausėsi paskaitos apie klimato kaitos pėdsakus, dalyvavo Pavilnių ir Verkių regioninio parko direkcijos organizuojamuose žygiuose pėsčiomis ir dviračiais.

Praeitą penktadienį studentai galėjo „pasigrožėti" ne tik gamta, bet ir sąvartynu - jiems surengta išvyka į Kazokiškių sąvartyną ir atliekų perdirbimo įmonę.

Šiuo renginiu siekta ne tik parodyti atliekų rūšiavimo ir perdirbimo kelią, tačiau kartu ir skatinti jaunąją gyventi švariau, puoselėti savo studijų miestą.

Apie Kazokiškių sąvartyno veiklą studentams papasakojo UAB Atliekų tvarkymo centro direktorius Gintaras Čukauskas. Vėliau, nuvykę į atliekų perdirbimo ir rūšiavimo aikštelę, ekskursantai buvo supažindinti su statybinių atliekų perdirbimu ir antrinių žaliavų rūšiavimo ypatumais, kuriuos pristatė UAB Prekybos namai „Lina" direktoriaus pavaduotojas Arūnas Skarupskas.

Apie Kazokiškių sąvartyno bėdas jau buvo rašoma portale>>



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių