STT nenustatė, jog Klaipėdos politikai ėmė milžiniškus kyšius

Klaipėdos merą penktadienį pasiekė žinia iš Specialiųjų tyrimų tarnybos, kad ši nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl seimūno kalbų apie korumpuotus uostamiesčio politikus.

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) ir Generalinę prokuratūrą kreipėsi prieš kelias savaites, kai viešoje erdvėje pasirodė Seimo nario Naglio Puteikio pasisakymas, jog kai kurie Klaipėdos miesto tarybos yra korumpuoti ir gavo milžiniškus kyšius.

„Švaistantis kaltinimais viešojoje erdvėje reikia pateikti tikslią informaciją apie ką kalbama, kas kelia abejonių. Jei to nėra, tai tokie pareiškimai yra negarbingi, nekorektiški ir net neteisėti. Tokie abstraktūs kaltinimai uždeda kaltės naštą ant kiekvieno tarybos nario. Reikėtų išsiaiškinti, kurios kadencijos, kuriems politikams ir kas buvo duota ar ne“, - motyvus, kodėl kreipėsi į teisėsaugą, dėstė V.Grubliauskas.

Todėl jis ir kreipėsi į teisėsaugos institucijas, kad jos paneigtų ar patvirtintų informaciją apie Klaipėdos miesto tarybos narių neva gautus milžiniškus kyšius.

STT centrinė valdyba raštu Klaipėdos merą penktadienį informavo, kad ikiteisminis tyrimas nutrauktas, nes nenustatyta jokių nusikalstamos veikos požymių.

„STT argumentai, kodėl atsisakyta nutraukti ikiteisminį tyrimą, yra įtikinantys, jog Klaipėdos miesto taryboje korumpuotų politikų nėra, nors toks šešėlis buvo mestas. Toks STT sprendimas yra aiškus paneigimas to, kas buvo paskleista viešumoje“, - nuomonę apie STT sprendimą reiškė V.Grubliauskas.

Jis teigė, jog dar reikia sulaukti Generalinės prokuratūros atsakymo, o tuomet jau miesto tarybos nariams bus galima svarstyti, ar imtis kokių nors veiksmų.

„Politikai kaip privatūs asmenys dėl garbės ir orumo įžeidimo gali kreiptis į teismą. Tikrai neatmetu galimybės, jog kai kurie miesto tarybos nariai sureaguos adekvačiai“, - teigė V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na ir

   na ir portretas
KAZIN AR DOMEJOSI,KAIP IR KODEL LEIDO PAKEISTI,,DRAGUNU KVARTALO,, AUKSTINGUMA,tai vyko gentvilo valdymo metu,idomu kam tuos 3 mln.statybu vadovai basliavo ir atvirai draugams guodesi,tik aisku irodyti sunku,bet patikrinti verta.juo lab ,kad dabar kencia nuo potvyniu nekalti privaciu namu gyventojai,sis nusizengimas vertas dideliu teismu

nuostabi vieta

nuostabi vieta portretas
klaipedoje korupcijos nera, nesu girdejes, kad butu pagautas koks kysininkas.

GREIT

GREIT portretas
GREIT NUSTATYS. DĖL to ir apsilankė.:)
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių