STT įvedė papildomą „karštosios linijos“ numerį

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) įvedė naują "karštosios linijos" numerį. Asmenys, paskambinę visą parą veikiančiu telefonu Vilniuje, galės anonimiškai pranešti apie galimus kyšininkavimo atvejus, pranešė STT atstovai.

"Karštoji linija" yra vienas pagrindinių kanalų, kuriuo gyventojai praneša apie jiems žinomus korupcijos atvejus. Įvesdami naują telefono numerį, kuris yra lengviau įsimenamas, siekiame paskatinti piliečius aktyviau bendradarbiauti su STT pareigūnais", – sakė STT Pareiškimų nagrinėjimo skyriaus viršininkas Mindaugas Urmonas.

Pasak jo, senasis "karštosios linijos" numeris dar neišjungtas – pereinamuoju laikotarpiu, kuris truks keletą mėnesių, su STT pareigūnais galima susisiekti ir iki šiol visą parą veikusiu numeriu.

Kasmet vis daugiau gyventojų praneša STT apie galimus korupcijos atvejus telefonu. Pranešimų pobūdis labai įvairus – nuo korupcijos atvejų statybos sektoriuje iki pažeidimų viešųjų pirkimų srityje.

"Svarbu, kad asmenys, pastebėję korupcijos atvejus, iškart paskambintų STT, nes kuo anksčiau pareigūnai gaus informaciją, tuo didesnė tikimybė, kad bus greitai ir išsamiai atskleista nusikalstama veika, – teigė M. Urmonas. – Pranešti apie korupcijos atvejus telefonu galima anonimiškai, tačiau jeigu pranešėjas sutinka prisistatyti ir suteikti tikslią informaciją, tyrimų sėkmingos baigties šansai dar didesni."

Paprastai "karštosios linijos" telefonu paskambinę asmenys yra sujungiami su STT pareigūnu, kuris užfiksuoja informaciją apie korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas ir perduoda ją STT vadovybei. Įvertinus informaciją gali būti pradėtas tyrimas.

"Paskambinę mums nurodytu telefonu, asmenys gali ne tik pranešti apie jiems žinomą korupcijos atvejį. STT pareigūnai taip pat paaiškina kaip žmonėms elgtis konkrečiose situacijose, kai iš jų tiesiogiai ar netiesiogiai reikalaujama duoti kyšį", – sakė M. Urmonas.

Gyventojai pranešti STT pareigūnams apie korupcijos atvejus gali „karštosios linijos“ telefonais  (8 5) 266 3333  ir  (8 5) 266 3379.

Besikreipiančiųjų pageidavimu STT garantuoja jų anonimiškumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių