STT įtaria bankroto administratorių reikalavus beveik 6 mln. Lt kyšio

Uostamiesčio STT pareigūnai, tirdami sudėtingą ir galbūt nusikalstamą teisininkų bei bankroto administratorių veiklą, atliko kratas.

Kol kas pareigūnai nenori viešinti trečiadienį atliktų procesinių veiksmų, tačiau mieste jau sklinda kalbos apie Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnų atliktas kratas.

Klaipėdos apygardos vyriausiasis prokuroras Giedrius Danėlius paaiškino, kad esama įtarimų, jog sostinėje dirbantis bankroto administratorius reikalavo pinigų iš įmonės, kuri galėjo būti įtraukta į bankrutuojančios įmonės kreditorių sąrašą.

Kyšis galėjo būti perduotas per tarpininką, kuriuo tapo advokatas. Neteisėtas veiksmas galėjo būti paslėptas užmaskuojant jį brangiai apmokamu sandoriu. Aiškinamasi, ar advokatas buvo nusikaltimo bendrininkas, ar tik asmuo padėjęs jį įvykdyti.

Įtariama, jog bankroto administratorius kartu su vienos Vilniaus advokatų kontoros advokatu už bankrutuojančios bendrovės 31 milijono litų kreditorinio reikalavimo pripažinimą pareikalavo ir susitarė priimti beveik 5,75 mln. litų neteisėtą atlygį.

Įmonė, iš kurios, kaip įtariama, bankroto administratorius reikalavo kyšio, yra Klaipėdoje, bankroto procedūra taip pat atliekama uostamiestyje, todėl procesinius veiksmus tiriant kyšininkavimo atvejį, atliko uostamiesčio pareigūnai.

„Tai ne vienintelis mūsų drauge su STT pareigūnais atliekamas tyrimas dėl bankroto administratorių veiksmų. Jie yra prilyginami valstybės tarnautojams. Šiuo atveju skirtumas tas, kad nusikaltimo mechanizmas gali būti kiek kitoks nei būdavo anksčiau. Dabar tyrimas yra perėjęs į stadiją, kai duomenys aktyviai renkami“, - teigė G.Danėlius.

Tiriant nusikaltimą sulaikyti trys asmenys: bankroto administratorius, vienos įmonės akcininkas bei advokatas.

Koks yra teisinis asmenų, pas kuriuos atliktos kratos, statusas, neskelbiama. Gali būti, kad dabartinėje tyrimo stadijoje jie nėra įtariamieji.

Advokato kontoroje rasti pinigai bei kai kurie dokumentai deponuoti.

Advokatų taryba kol kas neinformuota, kurio kolegos biure atliktos kratos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

s

s portretas
pagaliau, o as jau maniau,kad klp stt neegzistuoja

klondaiką

klondaiką  portretas
užjudino...

na pagaliau

na pagaliau portretas
pagarba stt :) kratom ir toliau ....:) )))
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių