„Strange Doors" - J. Morrisono garbei

Šį penktadienį Vilniuje startuoja naujas muzikinis džiazo/roko projektas „Strange Doors", dedikuotas garsiai JAV grupei „The Doors" ir jos vokalistui Jimui Morrisonui.

„Strange Doors" - dar negirdėta Lietuvoje J.Morrisono ir Co. roko muzikos interpretacija, kurią atliks žinomi džiazo pasaulio atlikėjai Karolis Vaitiekūnas (vokalas), Liudas Mockūnas (saksofonas), Vytis Nivinskas (kontrabosas), Leonardas Bėkša (klavišiniai), Paulius Volkovas (gitara) ir Josh McClung (mušamieji). Muzikantai žada prisiminti garsiausius The Doors kūrinius ir perteikti juos savitu bei originaliu skambesiu.

„Idėją brandinome jau senai. „The Doors" pasirinkome todėl, kad jie paliko neįtikėtinai daug medžiagos, kurią įdomu pamėginti interpretuoti savaip. Be to, norisi pabandyti „prikelti" „Doorsus" - tik kiek moderniau" , - pasakojo vienas projekto sumanytojų, vokalistas Karolis Vaitiekūnas. Anot jo, projekto startas per Heloviną pasirinktas taip pat neatsitiktinai. „Helovinas labai tinka prie mirties temos - J.Morrisonas daug rašė apie tai, o ir pats grupės pavadinimas - „The Doors" - ganėtinai simboliškas", - pastebėjo K.Vaitiekūnas.
Pasak atlikėjų, jie nesieks tiksliai atkartoti J.Morrisono kūrybos, bet mėgins pateikti ją naujai. „Idėjos esmė - pamėginti groti „Doorsų" „gabalus", paliekant juose esminius teksto, harmonijos elementus, charakteringus motyvus, bet savaip tai interpretuojant. Man asmeniškai „The Doors" buvo viena iš kertinių roko grupių, padariusių didžiulę įtaką. O paties J.Morrisono poezija - tiesiog magiška", - sakė kontrabosistas Vytis Nivinskas.

Muzikantai žada idėją plėtoti ir toliau - jų teigimu, medžiagos tiek daug, kad „Strange Doors" ketina rengti ištisą koncertų ciklą. „Tikrai neapsiribosime vienu renginiu - bus tęsinių. Manau, tokius koncertus rengsime ir lapkričio bei gruodžio mėnesiais", - intrigavo K.Vaitiekūnas.

„Strange Doors" - spalio 31d., penktadienį, „Tarantino"  klube Vilniuje (Trakų g. 2).


Šiame straipsnyje: „Strange Doors"

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių