Stingo koncertas užbūrė Lietuvą

Legendinis dainininkas Stingas kartu su Didžiosios Britanijos karališkuoju simfoniniu orkestru parodė Lietuvai, ką reiškia pasaulinio lygio koncertas.

Penktadienio vakarą "Siemens arenoje" susirinkę  muzikos mėgėjai iš visos Lietuvos ir užsienio negalėjo sulaikyti susižavėjimo šūksnių. Dainininkas Stingas (Gordonas Matthew Sumneris), pasitelkęs į pagalbą Didžiosios Britanijos karališkąjį simfoninį orkestrą, dar kartą įrodė, kokią galią turi tikrai kokybiška muzika.

Viso koncerto metu žiūrovų emocijos liejosi per kraštus - audringais plojimais ir šūksniais jie pasitikdavo energingas Stingo dainas ir kone per akimirksnį nurimdavo išgirdę gerai pažįstamus lyriškus akordus.

Scenoje dainininkas pasirodė nepraėjus nė penkiolikai minučių nuo oficialiai skelbtos koncerto pradžios. Dėl to per pirmąsias kelias dainas nemaža dalis žiūrovų dar ieškojo savo vietų - vieni manė, kad tokio lygio žvaigždė vėluos kur kas daugiau, kiti tiesiog įstrigo prie "Siemens arenos" susidariusiose automobilių spūstyse.

Pirmoji dainininko padovanota žiūrovams daina buvo "If I Ever Lose My Faith In You". Po jos sekė "Every little thing she does", o pasigirdus legendinei "Englishman in New York" dainininko gerbėjai tiesiog pašėlo.

Šiltai su publika bendravęs atlikėjas prieš kai kurias dainas trumpai apie jas papasakojo žiūrovams. "Žinote, yra dviejų rūšių dainos apie meilę. Pirmoji - aš myliu tave, tu mane, viskas labai gerai, bet nuobodu. Antroji - aš myliu tave, bet tu myli kitą. Skausminga, bet įdomu", - nusišypsojo jis, uždainuodamas baladę "When we dance".

Vėliau, prieš atlikdamas dainą "Moon over Bourbon street" jis prisipažino niekada gyvenime nesutikęs vampyro. "Na, bent kiek aš žinau", - kilstelėjo antakį jis ir pats vienai dainai persikūnijo į vampyro vaidmenį.

Ne mažesnė žiūrovų simpatijų dalis atiteko ir Didžiosios Britanijos karališkajam simfoniniam orkestrui. Muzikantai ne tik grojo, bet ir šoko, linksmai bendravo su publika. Programos pabaigoje, visiems sugrįžus trečiajam bisui, o žiūrovams salėje pradėjus šviesti mobiliaisiais telefonais, orkestro muzikantai atsakė tuo pačiu - visi, kurie tuo metu negrojo, prisijungė prie švieselių jūros.

Galiausiai Stingas su orkestru kaip lopšine užliuliavo žiūrovus balade "Fragile" ir palinkėjo labos nakties, pažadėdamas dar kartą sugrįžti.


Šiame straipsnyje: Stingas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių