Stebuklingą plytą prie Katedros nuniokojo vandalai

Prie Vilniaus arkikatedros esanti plyta su užrašu "stebuklas" - sudaužyta. Ją sukūręs menininkas Gitenis Umbrasas viliasi, kad atsiras galinčių padėti ją sutvarkyti.

Apie Katedros aikštėje esančią stebuklingą plytą pasakojama, kad pakanka vos kelias sekundes ant jos pastovėti arba porą kartų apsisukti ir išsipildys sugalvotas noras. Tikėti tuo ar ne, kiekvienas pasirenka pats, tačiau atsirado piktadarių, kurie nusprendė šį kūrinį sunaikinti.

"Tai - vandalų darbas. Kažkas labai stengėsi. Ten reikėjo specialiai atsinešti kažkokią geležį ar kokį plaktuką, kad taip išdaužyti", - žmonių piktumu stebėjosi kūrinio autorius Gitenis Umbrasas.

Plytos remontui reikėtų kelių tūkstančių litų. Prieš porą metų, kai į plytos stiklą buvo patekę nešvarumų, stiklą pakeisti pasisiūlė bendrovė "Stiklo linija". "Tuomet tiesiog stebuklingai susiremontavo, net nežinau, kokia ten buvo darbų sąmata. Tikiu, kad ir šį kartą galbūt stebuklas įvyks ir atsiras galinčių padėti", - vylėsi G.Umbrasas.

Jei atsirastų reikalingos lėšos, plytai suremontuoti reikėtų maždaug pusės savaitės. Ją reiktų iškelti, nušlifuoti ir priklijuoti naują stiklą.

G.Umbrasas prie Vilniaus jaukumo kūrimo prisidėjo ne tik kūriniu "Stebuklas" Jo darbų sąraše - "Meilės krantai" Neries pakrantėje, "Obuoliukas" Moniuškos skvere, "Čiulbantis kryžius" Žvėryne ir daugelis kitų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių