Statys apie 270 naujų kelio ženklų

Kelių ir transporto skyrius paragino seniūnus prieš prasidedant naujiems mokslo metams peržiūrėti Kauno seniūnijos teritorijoje prie mokymo įstaigų esančias perėjas ir jas atnaujinti. Šiuo metu beveik visose seniūnijose vyksta perėjų atnaujinimo darbai, o kai kuriose darbai juda link pabaigos.

Prie mokyklų ir gimnazijų  dažomos perėjos, statomi nauji, kokybiškai pagaminti ir iš tolo gerai matomi  ženklai. Pasak Kelių ir transporto skyriaus vedėjo Kęstučio Povilaičio, šiemet iš viso bus pastatyta 20 ženklų prie perėjų į ugdymo įstaigas.

Kauno rajono savivaldybėje jau baigiamas derinti sutarties projektas su akcine bendrove „Lietuvos draudimas". Kaip ir ankstesniais metais savivaldybė ir bendrovė dalyvaus bendroje akcijoje „Apsaugok mane".

Tuo siekiama apsaugoti labiausiai pažeidžiamus eismo dalyvius - vaikus.

„Lietuvos draudimas" apdraus moksleivius nuo nelaimingų atsitikimų visose rajono teritorijoje esančiose atnaujintose perėjose, per kurias į gimnazijas, mokyklas ir ikimokyklines ugdymo įstaigas eina vaikai. Jei šiose perėjoje rugsėjo 1-7 dienomis nuo 7 iki 19 valandos įvyks nelaimė, nukentėjusio tėvams ar globėjams bus išmokama draudimo išmoka. Šiemet Kauno rajone  atnaujinta apie 80 perėjų.

Taip pat Kauno rajono savivaldybė dalyvaus akcijoje „Saugus kelias į mokyklą" . Jau šiandien užtikrinta, kad rugsėjo 1-ąją sankryžose prie 14 rajono ugdymo įstaigų budės ir eismo dalyviams padės 32 savanoriai budėtojai.

Rugpjūčio 26 dieną Savivaldybėje rengiamas susitikimas su rajono visuomeninio transporto vežėjais. Bus aptariamas saugaus vaikų pavėžėjimo, įlaipinimo ir išlaipinimo klausimai, šią paslaugą teikiančių bendrovių vadovai ar savininkai raginami priminti vežėjams, kad šie rugsėjį būtų budresni ir atsargesni, nes į gatves ir kelius pasipils vaikai.

Siekiant padidinti eismo saugumą rajono keliuose artimiausiu metu ketinama pastatyti apie 270 įvairiausių naujų kelio ženklų. „30 iš jų žymės gyvenviečių pradžią ir pabaigą. Tai daroma pirmą kartą. Šie ženklai leis geriau orientuotis rajono svečiams", - sakė K.Povilaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių