Sprogus vamzdžiui į aplinką veržiasi nuotekos (papildyta)

Minijos gatvėje sprogo įmonės „Klaipėdos kartonas“ nevalytų nuotekų vamzdis. Pirmadienį avarijos vietoje aplinkosaugininkai paėmė nuotekų mėginius.

Incidentas įvyko naktį iš sekmadienio į pirmadienį.

Pasak Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos agentūros vadovo Romualdo Dužino, nevalytos gamybinės nuotekos į aplinką veržiasi jau pusę paros.

„Gamybinės nuotekos išsiliejo trūkus slėginei linijai. Jūros aplinkos apsaugo agentūros specialistai paėmė mėginius įvykio vietoje“, - aiškino R.Dužinas.

Įvykio vietoje dirba įmonės „Klaipėdos kartonas“ darbuotojai ir mėgina likviduoti avariją.

„Jie stengiasi nupumpuoti nevalytas nuotekas. Kol kas nežinome, koks kiekis teršalų išsiliejo į aplinką“, sakė R.Dužinas.

Papildyta 11:32

Įmonės AB „Klaipėdos kartonas“ generalinis direktorius Arūnas Pasvenskas tikino, kad dėl avarijos gamybos procesas įmonėje nebuvo nutrauktas.

„Mes turime dvi gamybinių nuotekų linijas. Šiuo metu gamybos procese panaudotas vanduo yra nukreiptas kita, atsargine linija“, – sakė A.Pasvenskas.

Avarijos metu trūkusi linija yra uždaryta, tačiau joje susikaupęs vanduo dar kurį laiką teka.

„Vanduo savitaka dar kurį laiką bėgs, nes į šią vietą yra nuolydis. Bet spaudimo šioje linijoje jau nėra“, – sakė įmonės vadovas.

A.Pasvenskas aiškino, kad kol kas nežinoma, kokius nuostolius dėl avarijos patyrė įmonė.

„Tačiau jų bus. Nežinome dėl kokios priežasties trūko nuotekų linija, tačiau viskas paaiškės, kai bus atkastas vamzdis“, – kalbėjo įmonės vadovas.

Generalinis direktorius baiminosi, kad įmonės išlaidas dėl avarijos padidins gresianti bauda dėl nuotekų išsiliejimo į aplinką.

„Į aplinką išsiliejo gamybinis vanduo, kuriame yra popieriaus plaušo atliekos. Mediena ar popierius yra organinė medžiaga, o ilgą laiką pabuvusi šiltame vandenyje, prasideda rūgti. Dėl to gali atsirasti kvapas“, – aiškino įmonės „Klaipėdos kartonas“ generalinis direktorius.


Šiame straipsnyje: nuotekosKlaipėdos kartonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Incidentas įvyko naktį iš sekmadienio į šeštadienį. Kazkaip dienos pas jus ne i ta puse eina :D

taip

taip portretas
iš sekmadienio į šeštadienį....:)pasaulio pabaiga gal ?

Manas

Manas portretas
Incidentas įvyko naktį iš sekmadienio į šeštadienį.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių