Sprendimo priteisti „Akropoliui“ 20 mln. litų kol kas neskųs

Vilniaus apskrities viršininko administracija (VAVA) tikina, kad teismo sprendimą, kuriuo „Akropoliui“ priteista 20 mln. litų, turėtų skųsti kitos įstaigos.

VAVA greičiausiai neskųs Vilniaus apygardos teismo sprendimo, kuriuo antrojo Vilniaus „Akropolio“ sklypo kaina sumažinta perpus. Kaip 1diena.lt teigė VAVA Teisės departamento direktorius Alvydas Geigalas, likviduojamai viršininko administracijai šį sprendimą skųsti būtų netikslinga. Mat VAVA gyvuoti liko tik 8 darbo dienos, o jau liepą jos teises ir pareigas išsidalins kitos valstybinės institucijos. Viena iš jų, A.Geigalo manymu, ir turėtų imtis „Akropolio“ bylos.

„Nematyčiau čia problemos. Kai gausime sprendimą, vertinsime. Ir tikrai imsimės veiksmų, kad jis būtų apskųstas, jeigu matysime, kad reikia tai padaryti. Manyčiau, kad tai būtų teisinga (jeigu sprendimą skųstų VAVA pareigas perimsianti įstaiga – red. past.), kadangi ta įstaiga valstybei atstovaus teisme ir perims tą poziciją, kuri buvo mūsų suformuluota. Jeigu mes kažko (skunde – red. past.) nenurodysime, jiems bus labai sudėtinga plėsti apeliacinio skundo motyvus“, - aiškino VAVA Teisės departamento vadovas.

Tiesa, pašnekovas pripažino, kad vis dar nėra aišku, kokia įstaiga turėtų perimti valstybės ir „Akropolio“ ginčą. Mat Seime kaip tik svarstomi įstatymai, kurie tai turėtų nulemti. A.Geigalo teigimu, galimi du variantai ir „Akropolio“ byla pereis arba Nacionalinės žemės tarnybos, arba Vilniaus miesto savivaldybės žinion.

Viena iš šių dviejų įstaigų turės nuspręsti, ar skųsti „Akropolio“ šeimininkams palankų Vilniaus apygardos teismo sprendimą. Ir laiko tam turės nedaug. Mat teismo sprendimą galima apskųsti per 30 dienų. Perėmus VAVA pareigą atstovauti valstybei šioje byloje, iki termino pabaigos bus likusios tik maždaug dvi savaitės. Per tiek laiko naujieji valstybės atstovai turės ne tik nuspręsti, ar skųsti teismo sprendimą, bet ir paruošti argumentuotą skundą aukštesnės instancijos teismui.

A.Geigalas teigė besitikintis, kad daugiau kaip 20 mln. litų valstybei kainuoti galinti byla nepasiklys valdininkų stalčiuose. „Jau ruošiame perdavimo aktus, perduosime visas bylas“, - teigė pašnekovas.

Primename, kad Vilniaus apygardos teismas trečiadienį patenkino prekybos centrų plėtra užsiimančios vadinamojo „VP dešimtuko“ bendrovės „Akropolis“ ieškinį ir kainą, kurią verslininkai turėjo sumokėti už sklypą prie Vingio parko, sumažino perpus. Pagrindiniai teismo motyvai – kritusios nekilnojamojo turto kainos bei „Akropolio“ žadamos investicijos į transporto infrastruktūrą būsimojo prekybos centro apylinkėse.


Šiame straipsnyje: Akropolis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių