Specialistai pataria vengti maudynių upėse ir ežeruose

Vandens kokybę tiriantys specialistai po smarkių liūčių pataria parą nesimaudyti miestų upėse ar ežeruose. Tuomet rizika užsikrėsti įvairiomis infekcinėmis ligomis labai padidėja, pranešė "TV3 žinios".

Pagrindinių Vilniaus vandens paplūdimių vanduo švarus – taip parodė visuomenės sveikatos biuro tyrimai, tačiau Vilniaus rajone vanduo šį mėnesį ne visur atitiko normas. Vilniaus visuomenės sveikatos biuras šiemet pirmą kartą visą sezoną  stebi maudyklų taršos  duomenis ir pastebėjo, kad  buvo viršyti mikrobiologiniai rodikliai Asvejos ežere. Poilsiautojams nerekomenduojama maudytis, kol nepadaryti pakartotiniai tyrimai.

Specialistai pastebi, kad vandens užterštumas ypač padidėja po stiprių liūčių. „Didžiausią įtaką liūtys turi mieste tekantiems telkiniams, Vilniaus atveju tai yra Neris, nes lietaus kanalizacijos vamzdžiais teršalai atplaunami nuo gatvių, pastatų paviršiaus, tai ir automobilių teršalai, ir namų augintinių fekalijos. Todėl toks maudymasis  gali turėti didelės įtakos sveikatai: tai ir alerginiai odos susirgimai, žarnyno infekcijos“, - po liūties parą nelipti į vandens telkinius patarė Vilniaus visuomenės sveikatos biuro specialistas Šarūnas Alasauskas.

Vilniaus paplūdimiuose kabinami perspėjantys plakatai, dalinamos skrajutės, tačiau poilsiautojų tai neatbaido ir jie vis tiek rizikuoja gaivindamiesi nuo kaitros ežerų ar upės vandenyje.


Šiame straipsnyje: liūtis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių