Spalio 1-oji - Pagyvenusių žmonių diena

Kauno apskrities visuomenės sveikatos ugdymo centras spalio 1-ąją skelbia akciją „Pradžiuginkime senolius". Akcijos metu siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į senstančio žmogaus socialines problemas. Šią dieną skatiname visus gyventojus pagerbti močiutes, senelius padovanojant jiems netikėtų ir malonių staigmenų.

Visuomenė privalo pasirūpinti pagyvenusiu žmogumi kaip kiekvienu visaverčiu visuomenės piliečiu ir turi būti įvertintas jų gyvenimiškos išminties indėlis.

1990 metais Jungtinių tautų organizacijos Generalinė asamblėja paskelbė spalio 1-ąją Tarptautine pagyvenusių žmonių diena. Šią dieną skatinama atkreipti dėmesį į senėjimo problemas, pagyvenusių žmonių gyvenimo sąlygas, ugdyti pagarbą senstančiam žmogui.

Jau keleri metai ir Lietuvoje ši diena Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos iniciatyva paskelbiama minėtina. Lietuvoje, kaip ir kitose Europos šalyse gyventojai sensta.

Pagal Lietuvos statistikos departamento pateiktus duomenis 2008 metų pradžioje buvo iš viso 690,8 tūkstančių gyventojų nuo 60 metų ir vyresnio amžiaus.


Šiame straipsnyje: pagyvenę žmonėsspalio 1

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių