Sostinės valdžia su nerimu laukia FNTT ekspertizės

Vilniaus savivaldybės opozicija siūlo vicemerui Stanislovui Šriūbėnui sustabdyti savo įgaliojimus, kol paaiškės, ar tikrai šis įsipainiojęs į valstybės lėšų grobstymo bei dokumentų klastojimo aferą.

Valdžia ragina palaukti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) planuojamos ekspertizės rezultatų.

S.Šriūbėno atstatydinti neketina

„Vilniaus diena“ rašė apie galimą aferą Vilniaus greitosios pagalbos universitetinės ligoninės naujo korpuso statybvietėje. Įtariama, kad suklastojus dokumentus buvo pavogti 800 tūkst. litų. Pasak šaltinių, tarp įtariamųjų gali atsidurti dabartinis Vilniaus vicemeras S.Šriūbėnas. Mat neva ant galimai suklastotų dokumentų egzistuoja ir jo, buvusio „Vilniaus kapitalinės statybos“ direktoriaus pavaduotojo, parašai.

Vilniaus apygardos prokurorai ikiteisminį tyrimą dėl šių nusikaltimų pradėjo spalio pabaigoje, tuo tarpu Vilniaus miesto vadovai apie galimą aferą statybvietėje buvo informuoti rugsėjį. Praėjo daugiau nei trys mėnesiai, tačiau iki šiol niekas iš Savivaldybės valdančiosios koalicijos taip ir neiškėlė S.Šriūbėno atstatydinimo klausimo. Šis Liberalų ir centro sąjungos narys šiuo metu kuruoja Vilniaus miesto plėtros, socialinius ir sveikatos klausimus.

Vilniaus meras Vilius Navickas leido suprasti, kad, nepaisant pradėto ikiteisminio tyrimo, galinčio pavirsti baudžiamąją byla, S.Šriūbėnas ir toliau liks vicemero poste. Bent iki ekspertizės, kurią atlikti planuoja FNTT, rezultatų.

„Tikiuosi, kad tie tyrimai atsakys į klausimus, kurie kilo. Be jokios abejonės, jeigu bus bet kokie įrodymai, patvirtinantys tuos įtarimus, mes imsimės pačių griežčiausių priemonių. Nesvarbu, ką tai liestų“, - dienraščiui komentavo V.Navickas.

Opozicija vertina atsargiai

Savivaldybės opozicija pritaria, kad kol nėra kaltės įrodymų, S.Šriūbėną versti iš vicemero posto būtų neteisinga. Tačiau opozicinės Tvarkos ir teisingumo partijos frakcijos seniūno Gedimino Rudžionio nuomone, kol įtarimai nepatvirtinti arba nepaneigti, S.Šriūbėnas galėtų laikinai sustabdyti savo kaip vicemero įgaliojimus, ar bent nusišalinti nuo balsavimų taryboje.

„Sunku vertinti, kai dar tik pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jeigu įtarimai dėl vicemero pasitvirtintų – vertinčiau labai blogai, vienareikšmiškai. Dabar prašyti vicemero atsistatydinti būtų per anksti. Žinote, savo gyvenime daug pavyzdžių mačiau, kai žmogus yra labai kaltas o paskui paaiškėja, kad ne visiškai kaltas, o gal ir visai nekaltas. Jeigu tai atsitiktų man, manau, kad nusišalinčiau nuo balsavimo, sustabdyčiau savo įgaliojimus“, - sakė G.Rudžionis.

Kviesis S.Širūbėną „ant kilimėlio“

Valdančioji Liberalų ir centro sąjungos frakcija S.Šriūbėno laikino nušalinimo galimybės nesvarsto, savo vicemero iš posto atšaukti neketina ir kol kas kitos kandidatūros neieško.

„Vagis gudo tam tikros institucijos, jos iš to duoną valgo. Aš savo vertinimus galiu išreikšti tik tada, kai įtarimai pasitvirtina arba ne, o spėlioti man labai sudėtinga. Mano praktika rodo, kad devynios iš dešimties prielaidų arba būna nepagrįstos, arba inspiruotos. Vadovaujantis prielaidomis imtis veiksmų neteisinga. Absurdas, vien dėl to aš pats turėčiau būti tris kartus pasikoręs, ir keturis – nusišovęs. Šitie S.Šriūbėnui mesti įtarimai, be abejo, verčia suklusti. Aišku, apmaudu, kad ant mūsų partijos nario krenta įtarimai, bet ne daugiau“, - sakė Liberalų ir centro sąjungos partijos pirmininkas bei Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius.

Tiesa, jis pridūrė artimiausiu metu ketinantis kviesis S.Šriūbėną rimtam pokalbiui.

____________________________________________________________________

Vidmantas Martikonis
Liberalų sąjūdžio partijos deleguotas Vilniaus miesto vicemeras

Kaip bebūtų, dirbant „Vilniaus kapitalinėje statyboje“ arba kažkur prie statybų, ir dar užsakovo funkcijose, yra gana slidu. Aplink statybas daigiausia gandų vaikšto. O Stanislovas lengvą ranką turi. Jo įtaka „Vilniaus kapitalinėje statyboje“ didelė buvo. Mes visi tą žinome, ir anokia čia paslaptis, kad Stanislovas buvo tikrasis bendrovės direktorius. Be jo žinios ten niekas nevykdavo.

Bet čia reikėtų giliau žiūrėti. Vien dėl straipsnių laikraštyje ir kol įtarimai nepareikšti vicemerų kaitalioti tikrai negalima.

_________________________________________________________________

Romas Adomavičius
Socialdemokratų partijos deleguotas Vilniaus vicemeras

Tikrai neprašysime pakeisti S.Šriūbėno. Reikia labai gerai išsiaiškinti situaciją, prieš ką nors pasakant, prieš nusprendžiant ką nors. Visi turėtume sužinoti, kokia iš tikrųjų yra padėtis ir kiek yra kieno kaltės. Tai - labai svarbu. Manau, kad kažkam turėtų būti pareikšti kaltinimai, įtarimai, tai būtų bent pagrindas apie ką nors kalbėti.

___________________________________________________________________

Gintaras Kazakas
Valdančiosios Nepriklausomos frakcijos seniūnas

Ne, mes tikrai neprašysime, kad Liberalų ir centro sąjunga vietoje S.Šriūbėno siūlytų kitą atstovą į Vilniaus vicemero postą. Pirma - net įtarimai dar nepareikšti. Kitas dalykas - ant pridavimo-priėmimo aktų direktoriaus pavaduotojai nepasirašinėja. Tam yra statybų priežiūros specialistai. Aš netikiu, kad ant tų aktų gali būti jo parašai.


Šiame straipsnyje: Šriūbėnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių