Sostinės senamiestį atakuos zombių gauja

Šeštadienį Vilniaus senamiestį užtvindys zombių paradas. 19 val. nuo Pilies gatvės prieigų iš Katedros aikštės pusės zombių eisena pajudės ir žmones šiurpins žygiuodama Didžiąja, Vokiečių ir Trakų gatvėmis. Zombių kelionė baigsis viename bare J.Basanavičiaus gatvėje.

Eitynių organizatoriai Helovyno šėlsmui neabejingus miestiečius ragina nusiteikti zombiškai ir pasirūpinti įvaizdžiu: nusigrimuoti, susivelti plaukus, pasirinkti temos nuotaiką įkūnijantį kostiumą.  „Būsim zombiais – tai reiškia, kad lėtai slinksim, vilksim nebeveikiančią koją, kartais iš praeivių reikalausim jų smegenų. Viskas labai įtikinamai!“, – pasakojo vienas eisenos idėjos sumanytojų vilnietis Domantas Širvinskas.

Tie, kurie nepasitiki savo sugebėjimais, į renginio starto vietą Pilies gatvėje kviečiami atvykti valanda anksčiau: ten lauks profesionalūs grimeriai, pasirengę padėti.

Po teatralizuotų eitynių dalyvių lauks klasikinio siaubo filmo peržiūra ir vakarėli. Jo metu ketinama rinkti lėšas netrukus gimsiančiam projektui „Socialinis taksi“.

„Norime, kad šis renginys suteiktų pradžią labdaros renginių progresyvumui ir priartinimui prie jaunimo. Be to, kūrybiškumas, laisvumas, aktyvus prisidėjimas prie savo miesto kūrimo ir taip atsirandanti didesnė meilė jam – tai gyvybiškai reikalingos sveiko miesto gyventojo savybės. Zombių eisena kaip tik tai ir ugdys!“ – įsitikinęs D.Širvinskas.

Pirmąkart zombių eitynės buvo surengtos 2001-aisiais JAV, kai keletas siaubo filmų mėgėjų išėjo į gatves persirengę ir nusigrimavę zombiais. Nedidelis būrys „numirėlių“ vilkdami kojas, riaumodami ir reikalaudami smegenų centrinėmis gatvėmis pasivaikščiojo vos pusvalandį, tačiau susilaukė begalę praeivių ir net žiniasklaidos dėmesio.

2002-aisiais akcija pakartota prieš Helovyną, o kiekvienais vėlesniais metais zombiškas performansas įtraukė vis daugiau pasaulio miestų. 2010-aisiais Brisbeine, Australijoje, gyvais numirėliais virto daugiau nei 10 tūkst. žmonių.

D.Širvinskas vilniečiams pažįstamas iš ankstesnių savo akcijų. Šių metų balandį sostinėje jis organizavo pirmąją „Foursquare“ akciją.


Šiame straipsnyje: zombiaiHelovynas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nerka

Nerka portretas
Vaikų tuo metu į gatvę neleisti, nes mikčiot pradės po tokių reginių.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių