Sostinės savivaldybė dėl Kalvarijų turgaus nuomos kovoja teismuose

Vilniaus miesto savivaldybė skundžia Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui sprendimą taikyti reikalavimo užtikrinimo priemones dėl Kalvarijų turgaus nuomos konkurso.

Vilniaus apygardos administracinis teismas antradienį nutarė taikyti šias priemones, iki bus priimtas sprendimas byloje.

Vilniaus miesto savivaldybė pažymi, kad Kalvarijų turgaus nuomos konkurso tikslas – sukurti sąžiningą smulkaus verslo aplinką, užkertant prielaidas bet kokiai neteisėtai veiklai, taip pat rekonstruoti sostinės centre esančią turgavietę taip užtikrinant efektyvų ir standartus atitinkantį turgavietės darbą.

„Argumentai, kodėl turgavietė turi būti rekonstruota, ne kartą išsakyti – turgavietė, esanti miesto centre turi atitikti šiuolaikinių vartotojų poreikius, taip pat turi būti pažabota šiuo metu ten esanti šešėlinio verslo citadelė, cigarečių ir nelegalių vaistų kontrabanda. Be to, apklausos rodo, kad bemaž visi vilniečiai pritaria Kalvarijų turgaus rekonstrukcijai, didžioji dalis jų mano, kad tai turi būti daroma už privačias lėšas, o ne iš mokesčių mokėtojų kišenės“, - savivaldybės pranešime spaudai cituojamas Vilniaus meras Vilius Navickas.

Birželį įvykdyta Vilniaus miesto gyventojų apklausa rodo, kad ketinimams sutvarkyti Kalvarijų turgavietę, kad ji taptų modernesnė, saugesnė ir patrauklesnė gyventojams pritartų net 83,5 proc. Vilniaus gyventojų, beveik septyni iš dešimties mano, jog turgų pertvarkyti ir prižiūrėti būtų efektyviausia privačių investuotojų lėšomis.

Tačiau grupė asmenų, nepaisydami daugumos vilniečių nuomonės, priešinasi planams modernizuoti turgavietę, bando diskredituoti konkursą, kad turguje neįvyktų pokyčiai ir išliktų buvusi situacija, leidžianti klestėti nesąžiningai veiklai.


Šiame straipsnyje: Kalvarijų turgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių