Sostinės „Plytinės“ kartodromas pradeda rudens sezoną

Nors šalies kartingų sporto 2011 metų čempionato batalijos jau baigėsi, tačiau mažųjų automobiliukų variklių gausmas daugiau nei keturis dešimtmečius veikiančiame, gerai žinomame "Plytinės" kartodrome Vilniuje netyla. Priešingai, daugelį garsių sportininkų išugdžiusioje bazėje skelbiamas rudens sezonas.

„Kartingų sportas jau seniai nebesiejamas su sezoniškumu, tačiau rudens sezoną mes visgi norėtume išskirti, - antradienį žiniasklaidai pristatydamas būsimų renginių programą kalbėjo VšĮ “Plytinės kartodromas„ vadovas Darius Jonušis. - Būtent todėl, kad šį rudenį kartingo gerbėjams siūlome itin plačią renginių programą, vienodai patrauklią tiek žengiantiems pirmuosius žingsnius, tiek jau atlaikiusiems ne vienerių rimtų batalijų išbandymus.“

Nuo rugsėjo 19 dienos „Plytinės“ kartodrome duris atveria jaunųjų lenktynininkų kartingo akademija, organizatorių nuomone turinti tapti tikra atspara į šio sporto aukštumas. Todėl į akademiją kviečiami 6-12 metų vaikai. Tarp jų - ir tie, kurie nė karto dar nesėdėjo prie mažųjų automobiliukų vairo. Patyrę instruktoriai iškart nevarys jų į trasą, o kantriai ir nuodugniai supažindins su šio sporto specifika, saugaus eismo, lenktyniavimo ir kovos trasoje pagrindais, o tik po to ateis eilė pasirodymams kartingo arenoje.

Jaunųjų lenktynininkų kartingo akademijai vadovaus tikras šio sporto profesionalas, Lietuvos ir Baltijos šalių kartingo čempionas Martynas Tankevičius.

D. Jonušio nuomone „Plytinės“ kartodrome ugdyti jaunuosius talentus itin palanku dėl to, kad jame po rekonstrukcijos atsirado galimybė rengti varžybas bei treniruotes net penkiose skirtingos konfigūracijos ir ilgio trasose, kurias galima formuoti net atsižvelgiant į tos dienos gamtines sąlygas.

Ir rudens sezono metu „Plytinės“ kartodrome bus tęsiama jau daugelį metų gyvuojanti tradicija rengti įvairius turnyrus bei įmonių varžybas ir gražiai pagerbti jų nugalėtojus bei prizininkus. O aistringiausi lenktynių gerbėjai gali stebėti Formulės 1 kovas kartodromo kavinėje įrengtame dideliame ekrane.

O artimiausias rudens sezono renginys „Plytinės“ kartodrome - jau šį sekmadienį, rugsėjo 11-ąją, vyksiančios Lietuvos čempionų ir „BMW Formulės Mini“ finalo lenktynės, kuriose dalyvaus visas šalies kartingo sporto žiedas.

Susipažinę su „Plytinės“ kartodromo rudens sezono renginių programa žiniasklaidos atstovai patys išbandė trasą ir dalyvavo ta proga surengtame turnyre, kurį laimėjo fotografas Vilius Steponėnas. Moterų grupėje greičiausia buvo žurnalistė Ilona Staškutė.


Šiame straipsnyje: kartingai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių