Sostinės pareigūnų taikinys – „nematomi“ pėstieji

Vilniaus policijos pareigūnai šią savaitę kontroliuos, kaip pėstieji ir kiti eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių reikalavimų. Tamsiuoju paros metu pareigūnai patruliuos atokesnėse, neapšviestose miesto gatvėse, sodininkų bendrijų teritorijose, kitose gausiau apgyvendintose, bet nuo miesto centro nutolusiose vietose.

Vasario 23–28 d. patruliai Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidėjams principingai taikys administracinio poveikio priemones.

Tamsus paros metas ir dažni krituliai apsunkina vairuotojo galimybę pastebėti neleistinoje vietoje einantį pėsčiąjį ir spėti sustabdyti automobilį.

Policija primena, KET ne rekomenduoja, bet reikalauja laikytis nustatytų normų, todėl įspėjame pėsčiuosius turėti atšvaitus, liemenes arba drabužius su šviesą atspindinčiais elementais.

Tėvams ar juos atstojantiems asmenims nurodoma pasirūpinti nepilnamečiais vaikais, privalančiais turėti ir segėti atšvaitus ar dėvėti drabužius su šviesą atspindinčiais elementais. Taip pat patariama nepamiršti vyresnio amžiaus artimųjų.

Dažni atvejai, kad pėstieji, eidami pėsčiųjų perėją ar kitaip įžengdami į važiuojamąją kelio dalį, neįvertina atvažiuojančios transporto priemonės greičio ir atstumo iki jos, neatsižvelgia į oro sąlygas ir slidžią kelio dangą, staiga įžengia į važiuojamąją kelio dalį net nežvilgtelėję į kairę ir dešinę puses ar šonines gatves, pereidami gatvę kalbasi mobiliojo ryšio telefonu, be reikalo delsia ar stoviniuoja perėjoje.

Primenama, kad visų eismo dalyvių elgesys turi būti grindžiamas savitarpio pagarba ir atsargumu. Visi eismo dalyviai – tiek vairuotojai, tiek pėstieji, privalo laikytis visų būtinų atsargumo priemonių, nekelti pavojaus kitų eismo dalyvių saugumui.

Vilniaus aps. VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai įspėja sostinės gyventojus ir svečius būti atsargesnius, laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų, pėsčiųjų perėjose apdairiai įžengti į važiuojamąją kelio dalį.

Redakcija primena, kad atšvaitais pėstiesiems derėjo pasirūpinti rudenį.


Šiame straipsnyje: atšvaitaipėstieji

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių