Sostinės pamestinukams šeimos dar uždaros

Keli šimtai sostinės vaikų globos namuose gyvenančių pamestinukų kasdien laukia juos įsivaikinti ateisiančių šeimų. Deja, globotojais norinčių tapti suaugusiųjų ateina vos vienas kitas.

Vilniaus savivaldybė skelbiasi skyrusi  52 tūkst. litų dviem socialinėms organizacijoms, kurios užsiima rūpinimusi tėvų paliktais vaikais ir potencialių jų globėjų švietimu.

Konkursus užsiimti švietėjiška veikla laimėjo VšĮ Paramos vaikams centras ir VšĮ SOTAS. Organizacijos įsipareigojo skatinti sostinės šeimas įsivaikinti vaikų globos namų auklėtinius.

Dėl įvaikinimo reikalų savivaldybėje surengtoje spaudos konferencijoje sostinės vicemeras Jaroslavas Kaminskis tvirtino, kad net galvoja apie specialios švietėjiškos laidos nacionalinėje televizijoje kūrimą. Esą viena laida apie įvaikinimo naudą būtų kur kas naudingesnė nei šimtas mieste iškabintų plakatų.

„Kol kas galiu drąsiai pasakyti, kad Vilniuje šiai problemai dėmesio kol kas neužtenka. Neužtenka ir valstybės mastu, o bėda iš tikrųjų yra labai didelė. Skaičiai yra labai liūdni“, - sakė vicemeras.

Savivaldybės duomenimis, sostinėje šiuo metu yra per tūkstantį tėvų neturinčių vaikų, 400 iš jų gyvena įvaikinimo ir globos institucijose.


Šiame straipsnyje: vaikų namaiglobos namai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių