Sostinės kepyklėlėse - algos „vokeliuose“

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau - Vilniaus AVMI) informuoja, kad pasitikėjimo telefonu 1882 gavusi pranešimą išaiškino vieną sostinės kepyklėlių tinklą, kuriame darbo užmokestis mokėtas vokeliuose. Kepyklėlių tinklo vadovui gresia 20 tūkst. Lt bauda.

Konditerijos gaminių kepyklėlių tinklas, kuriame dalis darbo užmokesčio buvo mokama vokeliuose, veikia didžiuosiuose Vilniaus prekybos centruose. Beje, ši įmonė jau buvo patekusi į Vilniaus AVMI sudarytą rizikingų įmonių sąrašą, rašoma mokesčių inspekcijos pranešime.

Patikrinimo metu nustatyta, kad darbdavys šešiems kepyklėlių darbuotojams sumokėjo beveik 45 tūkst. Lt, neįtrauktų į bendrovės buhalterinės apskaitos dokumentus. Kepėjai ir pardavėja patvirtino, kad dalį darbo užmokesčio gaudavo vokelyje ir niekur nepasirašydavo.

Pagal apskaitos dokumentus kepėjams buvo mokamas minimalus darbo užmokestis, jį darbdavys 2 kartus per mėnesį pervesdavo į asmeninę darbuotojo banko kortelę ir kas mėnesį papildomai už darbą nelegaliai mokėdavo po 400-500 Lt grynaisiais. Pardavėja, kuri dirbo kepyklėlėje puse etato, kas mėnesį gaudavo pusę minimalios algos ir jai į asmeninę banko kortelę darbdavys nelegaliai pervesdavo dar po 90 Lt.

Už nustatytus darbo užmokesčio apskaitos pažeidimus įmonės vadovui surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas ir gresia iki 20 tūkst. Lt bauda, praneša mokesčių inspekcija.

Šiais metais Vilniaus apskrityje jau nustatyti 6 mokėjimo vokeliais atvejai. Su vokeliais, be jau minėtų, įkliuvo ir statybų, kurjerių paslaugų bendrovės, bendrovė, prekiaujanti atsarginėmis automobilių dalimis, ir keleivius maršrutiniais taksi vežanti įmonė. O Vilniuje veikiančios automobilių plovyklos vadovui, kuris šešiems plovėjams dalį atlyginimo išmokėjo vokeliuose, teismas paskyrė 10 tūkst. Lt baudą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių