Sostinės katedros aikštėje - neįgaliųjų mugė

Po dvejų metų pertraukos Vilniuje ir vėl vyksta neįgaliųjų mugė, sutraukusi šimtus dalyvių ir šventės svečių iš tolimiausių Lietuvos kampelių.

Pasak šventės organizatorių, rezultatai pranoko visus lūkesčius. Į šventę pasidalinti patirtimi, pabendrauti ir parodyti savo rankdarbius sugužėjo apie du tūkstančius dalyvių, iš jų per 30 neįgaliųjų mano saviveiklos kolektyvų.

„Paskutinį kartą mugė vyko 2008 metais, tai šitoks suinteresuotumas po ilgos pertraukos tikra sėkmė. Planuota, jog bus apie 1500 dalyvių, bet susirinko kur kas daugiau. Tai dar vienas įrodymas, jog žmonėms tokių švenčių tikrai reikia“, - portalui diena.lt teigė viena iš šventės organizatorių Lietuvos specialiosios kūrybos draugijos „Guboja" atstovė Olga Mirošničenko.

Šventėje taip pavyko pastebėti ne vieną politiką. Tarp jų - socialinės ir darbo apsaugos ministrą Donatą Jankauską ir buvusią ministrę Viliją Blinkevičiūtę. Pastaroji džiaugėsi, kad šventė vėl atgijo ir pareiškė viltį, kad nuo šiol tai taps tradiciniu renginiu, praskaidrinsiančiu žmonių su negalia kasdienybę.

„Dvejus metus ši mugė nevyko ir daug ką galima nurašyti krizėms. Tikiuosi, kad ši šventė atsigavo ir sėkmingai gyvuos toliau“, - teigė V.Blinkevičiūtė.

Ypač daug neįgaliųjų organizacijų atstovų būta iš pačių įvairiausių Lietuvos kampelių. Rankų darbo lėlių kolekcija stebino „Visagino neįgaliųjų draugija“. Jos pirmininkė Marija Georgijevna teigė, kad tai tik menka dirbinių dalis, kurią nuspręsta atsivežti į sostinę.

„Rugsėjo pabaigoje planuojame Visagine atidaryti muziejų. O čia atvykome save parodyti, kitų pažiūrėti. Tikimės, kad ši šventė taps mums laiptelių į platųjį pasaulį. Puoselėjame tokią viltį, kad galėsime ir kitur demonstruoti savo rankdarbius. O šiaip svarbiausia juk ne uždarbis, o bendravimas“, - pabrėžė pašnekovė.


Šiame straipsnyje: sostinės dienos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių