Sostinės gatvėmis - tradicinis Kalėdų senelių bėgimas

Šeštadienį sostinėje vyks tradicinis Kalėdų senelių bėgimas miesto gatvėmis. Kalėdų seneliai maratoną pradės ir baigs "Žalgirio" stadione.

Naujametinį bėgimą daugiau nei prieš trisdešimtmetį inicijavo bėgikai. Dabar trasoje tarp apsirengusių Kalėdų senelių uniformomis bėgikų galima pamatyti Lietuvos sporto žvaigždžių, olimpinių čempionų. Nuolatiniais bėgimo dalyviais tapo ir žymūs politikai, aktoriai.

Bėgime kasmet dalyvauja sporto mokyklų, klubų, vaikų namų auklėtiniai iš įvairiausių Lietuvos kampelių, dalyvauja ir bėgikai iš kaimyninių šalių.

Pasak renginio organizatorių, tai ne tik varžybos, bet ir šventė, graži tradicija kartą per metus susitikti bėgimo sporto entuziastams, pažįstamiems, išbandyti jėgas, pasveikinti vieni kitus švenčių proga.

Naujametinis bėgimas sostinės gatvėmis organizuojamas nuo 1975 metų. Daugiausia dalyvių - per 2000 - bėgo 1987 metais.

Šventinio sporto renginio dalyviai bėgs Rinktinės, Šeimyniškių, Žirmūnų, Verkių ir Neries gatvėmis, po Valakupių, Šilo ir Žirmūnų tiltais, Žvejų, Olimpiečių gatvėmis, pro "Lietuvos ryto" areną iki "Žalgirio" stadiono. Nuo 11 iki 14 val. minėtose gatvėse bus ribojamas transporto eismas.


Šiame straipsnyje: kalėdų senelių bėgimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių