„Sostinės dienų“ metu – muzikinis atradimas

Dažnai kalbama, jog mados ir įvairios naujos meno tendencijos į Lietuvą vėluoja. Tačiau "Sostinės dienų" metu „Fluxus ministerijos“ rezidentas Gediminas Gelgotas žada pristatyti naujieną, kuri šiuo metu yra ir viso Vakarų pasaulio muzikinis atradimas.

Jau rugsėjo 5 dieną Žemaitės skverelyje pianinu jis atliks kompozitoriaus Hans Otte‘o kūrinio „Garsų knyga“ („The Book Of Sounds“) ištraukas. Anot G. Gelgoto, šio vokiečių kompozitoriaus minimalistinė muzika Vakaruose atrandama būtent šiomis dienomis.

„Su H. Otte‘o muzika susipažinau atsitiktinai, šiemet studijuodamas Hamburge. Mano profesorius buvo artimas šio kompozitoriaus draugas, todėl ir paskatino pažintį su tokia muzika. Lietuvoje ji tikriausiai nėra skambėjusi, todėl yra labai džiugu čia atvežti kažką naujo,“ - pasakojo muzikantas.

G. Gelgoto teigimu, šio kompozitoriaus radikalaus minimalizmo muzika, grįsta nuolatiniais muzikinių fragmentų pasikartojimais, įtraukia ir nukelia klausytoją tarsi į atpalaiduojančią transo būseną, užburia.

Pats kompozitorius Hans Otte ilgą laiką buvo labiau žinomas kaip muzikinių radijo laidų kūrėjas viename iš didžiausių radijuje Vokietijoje. Taip pat visi žinojo jo nuopelnus pristatant Europai minimalistinę JAV kompozitorių – Steve Reich, Terry Riley ir kitų – muziką.  Tačiau galima teigti, kad paties kompozitoriaus darbai buvo atrasti ir žaibiškai pradėjo populiarėti tik pastaraisiais metais, po kompozitoriaus mirties 2007 - aisiais. Šiandien dėl galimybės leisti šio kompozitoriaus minimalistinę muziką konkuruoja didžiausios leidybinės kompanijos visame pasaulyje.

Sekmadienį skambėsiantis H. Otte kūrinys „Garsų knyga“ – yra vienas iš šiuo metu sparčiausiai populiarėjančių kompozitoriaus darbų. G. Gelgotas pažadėjo, kad miestiečiams ir sostinės svečiams tai bus tikrai naujas atradimas. Koncertas prasidės 20 valandą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių