„Sostinės dienose“ bus pristatyta šiemetinė kultūros sostinė Šilutė

Septynioliktą kartą rengiamos Vilniaus miesto šventes "Sostinės dienos" metu bus pristatyta šiemetinė Lietuvos kultūros sostinė - Šilutė.

Šventes, kuri vyks rugsėjo 2-4 dienomis, Gedimino prospektas bus padalytas į keturias zonas, kurių viena - Lukiškių aikštė - ir bus skirta šiam pajūrio miestui.

"Šių metų naujovė yra tai, kad kultūros sostinė Šilutė pristatys savo kultūros sostinės dvelksmą (...) Žuvies bus tikrai", - kalbėjo dūzgiančiu pavadinto prospekto renginių koordinatorė Zita Kelmickaitė.

Pasak rengėjų, kitos trys zonos bus skirtos menininkams, įvarių gardumynų pardavėjams ir leidykloms.

Nuo Katedros aikštės iki Vilniaus gatvės įsikurs "Dainuojantis, šokantis, piešiantis Vilnius", čia veiks meno galerijos su ekspozicijoms, dirbs dailininkai, prie Nacionalinio dramos teatro koncertuos bardai, aktoriai, o V.Kudirkos aikštėje - muzikos grupės.

Nuo Jogailos iki A.Jakšto gatvės įsikurs "Gardusis Vilnius - lauktuvių zona", kuriame bus galima įsigyti įvarių gėrybių ir gardumynų. Kaip sakė, rengėjai, į juos kreipėsi daugiau kaip 500 prekeivių, todėl teko sunkus darbas atrinkti prekiausiančius.

Galiausiai nuo A.Jakšto gatvės iki Vasario 16-osios gatvės šurmuliuos "Skaitantis Vilnius - knygų alėja", kurioje knygas pristatys jau 17 leidyklų.

"Tai yra miesto metų šventė, didžiausia miesto šventė", - kalbėjo viešosios įstaigos "Vilniaus festivaliai" generalinis direktorius Remigijus Merkelys.

Jo teigimu, šventės biudžetas siekia apie 520 tūkst. litų.
R.Merkelys žadėjo, kad "Sostinės dienos" nenutols ir nuo svarbiausio renginio Lietuvoje - Europos krepšinio čempionato, todėl bus stengiamasi, kad koncertai ir filmų peržiūros nesutrukdytų Rotušės aikštėje žiūrėti Lietuvos rinktinės kovų.

Festivalio atidarymas įvyks Katedros aikštėje penktadienio, rugsėjo 2-osios, vakarą. Čia koncertuos islandų elektroninės muzikos grupė "Gus Gus" ir lietuvaičiai "Empti".
Šeštadienį Katedros aikštėje pasirodys Vokietijos "nu jazz" stiliaus grupė "Club de Belugas" bei lietuvių kolektyvas "Brassbastardz".

Sekmadienį Katedros aikštėje įvyks klasikinės muzikos koncertas "Bohemiečių svajonės".
Rotušės aikštėje, kaip minėta, dideliame ekrane bus rodomos krepšinio rungtynės, kuriose kovos Lietuvos rinktinės, bei kinas, kurį pristatys festivaliai "Kino pavasaris" ir "Tinklai".

Taip pat bus galima pamatyti jaunų lietuvių kūrėjų filmų, reklamos siužetų iš tarptautinio festivalio "Kanų liūtai", įvairių trumpametražių filmų šeimos bei sporto tematika.
"Šventė yra šventė. Mes nesiūlome rimto ir mąstyti skatinančio kino, o norime suteikti pramogą", - sakė "Kino pavasario" vadovė Vida Ramaškienė.

Visi "Sostinės dienų" renginiai bus nemokami.


Šiame straipsnyje: sostinės dienos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių