Sostinės Blusturgis rengia Kalėdinę turgelių seriją

Nors iki Šv. Kalėdų liko mėnuo, Blusų turgus joms ruoštis kviečia jau dabar. Vilniaus centre įsikurs „Kalėdinis Blusturgis“ – nauja renginių serija, kuri prasidės jau šį sekmadienį, lapkričio 22 dieną, ir tęsis iki pat metų galo.

Visą vasarą Vilniaus mokytojų namų kiemelyje šurmuliavo blusų turgus. Kiekvieną sekmadienio popietę į jį rinkosi visi, turintys per daug ar per mažai daiktų, norintys pasidalyti savo idėjomis ar tiesiog pasimėgauti vėlyvais pusryčiams su draugais.

Nors tokio turgaus Vilnius anksčiau neturėjo, Blusturgis spėjo tapti sekmadienine tradicija daugeliui miestiečių. Besibaigiant vasarai, prekeiviams nebeužtekdavo vietos nei ant stalų, nei ant žemės, o turgaus svečiai ragino tęsti turgų visus metus. Atšalus orams Blusturgis buvo priverstas išsikraustyti iš kiemelio ir ieškoti naujų namų. Jais tapo „Gedimino 9“ prekybos centro terasa.

Net šešis sekmadienius 12-16 val. pačiame Vilniaus centre šurmuliuos šventinis turgus. Jame tradiciškai be įdomių sendaikčių ar dar visai naujų daiktų bus galima rasti ir originalių pačių prekeivių sukurtų darbų. Nuo žiemos speigų saugos ne tik didžiulė palapinė, bet ir garuojanti sriuba, karšti gėrimai ir kiti skanumynai.


 

 

 


Šiame straipsnyje: blusų turgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių