Sostinėje šurmuliavo namų dekoravimo idėjų mugė

Savaitgalį Vilniaus mokytojų namų kiemelyje surengta pirmoji žurnalo „Deko“ namų dekoravimo idėjų mugė ir daiktų išpardavimas. Šventėje netrūko ne tik vilniečių, bet ir iš kitų Lietuvos miestų atvykusių gyventojų, norėjusių parduoti, išmainyti ar pirkti įvairius rakandus.

Originaliausia prekė namų interjerui atnaujinti buvo gyvi kačiukai. Šalia jų rikiavosi veidrodžiai puošniais rėmais, žvakidės, indai, padėklai, pagalvėlės, kaukės, kilimai, rėmeliai, dėžutės. Įdomių, šarmingų ar tiesiog mielų interjero detalių buvo galima įsigyti už simbolinę kainą.

Didžiulio susidomėjimo sulaukė kūrybinės dirbtuvės, kuriose galėjai įgyti naudingų įgūdžių. Kaip per 20 minučių nauju drabužiu apvilkti kėdę, aiškino interjero dizainerė ir šventės vedėja Aušra Žvirblienė-Haglund. Pasisiūti originalių aksesuarų virtuvei ir stalui mokė tekstilininkė Alina Būdvytienė, o tapyti ant medžio – Žaneta Smailienė. Drąsos ir kūrybinių idėjų suaugusieji galėjo pasisemti iš savo atžalų. Didelis jų būrys vaikų dirbtuvėlėse nepavargdami piešė, klijavo, lankstė. Įvairių technikų juos mokė Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės mokyklos mokytojai.

Prie interjero dizainerės Linos Kaušylaitės, kuri dalijo nemokamus patarimus, kaip sutvarkyti, atnaujinti būstą, net eilė išsirikiavo. Žmonės, atsinešę namų ir butų planus, nuotraukas, sulaukė profesionalios konsultacijos, kaip išspręsti problemą. Kaip pasirinkti ir derinti spalvas, aiškino žurnalo dizainerė Edita Jurkštienė. Idėjų mugės svečiai dovanų gavo praktišką ir labai naudingą daiktą – spalvų derinimo ratą.

Mugės lankytojų laukė maloni staigmena: dėl patikusio daikto jie galėjo derėtis ne tik vieni su kitais, bet ir su žinomais interjero salonais, kurie dalyvavo renginyje. Daugelis iš jų specialiai šia proga prekiavo su didelėmis nuolaidomis.

Tie, kurie nei pirko, nei mainė, nei pardavė, maloniai leido laiką: bendravo, klausėsi prancūziškų akordeono melodijų, leidosi nešami smagaus turgaus šurmulio, kurį pagyvino aukcionas. Jame buvo galima įsigyti kūrybinėse dirbtuvėse sukurtų dirbinių, po kelis daiktus skyrė ir interjero salonai, kiti mugės dalyviai.

Aukcione surinkti pinigai atiteko Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės mokyklai. 


Šiame straipsnyje: deko,interjeras

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių