Sostinėje pradėti šalinti menkaverčiai augalai

Vilniuje pradėti menkaverčių augalų šalinimo darbai. Pirmiausia darbų imtasi Vingrių šaltinių skvere, o vėliau darbai prasidės ir kitose Vilniaus žaliosiose erdvėse.

Vilniaus miesto savivaldybės pranešime informuoja, kad šiuo metu tvarkoma Vingrių šaltinių skvero, esančio tarp Naugarduko, Mindaugo ir Vingrių gatvių, teritorija.

Skvere šalinami uosialapių klevų sąžalynai ir atveriamos erdvės naujoms miesto apžvalgos aikštelėms. Artimiausiu metu darbai prasidės ir kitose Vilniaus žaliosios erdvėse.

„Vilniuje gausu žaliųjų erdvių, tačiau apmaudu, kad daugelis jų ilgą laiką niekam nerūpėjo. Inicijavome šių erdvių sutvarkymą, nes norime, kad jos būtų patrauklios vilniečiams ir miesto svečiams. Tikiu, kad mūsų pradėtas žaliųjų sostinės kampelių tvarkymas prisidės prie parkų kultūros plėtros Vilniuje ir, kaip ir daugelyje Europos miestų, galėsime drauge leisti laisvalaikį tvarkinguose ir prižiūrėtuose sostinės parkuose ar skveruose“, - sakė Vilniaus meras Vilius Navickas.

Pašalinus menkaverčius medžius, pavasarį Vingrių šaltinių skvere ketinama pasodinti vertingesnių medžių bei krūmų. Skvero teritorija bus nuolat prižiūrima ir tvarkoma.

Artimiausiu metu uosialapiai klevai bus šalinami ir Vilnios upės pakrantėje tarp Užupio ir Paupio tiltų, želdiniai, atveriant erdves, taip pat bus tvarkomi Reformatų parke.

Vingrių šaltiniai – istorinė miesto vieta, kurioje jau viduramžiais veikė viena pagrindinių Vilniaus vandenviečių, daugiau kaip 400 metų tarnavusių miestui. Šaltinius minėjo istorikas Teodoras Narbutas, aprašinėdamas XIV amžiaus pabaigos Vilnių. Vingrių šaltinių vanduo iš pradžių upeliu, vėliau nutiestais mediniais vamzdžiais miestui tarnavo iki XIX amžiaus pabaigos.

Uosialapiai klevai Aplinkos ministerijos yra paskelbti naikintinais augalais, nes greitai auga, yra gajūs, nesunkiai nukonkuruoja gluosnius ir stumia juos iš natūralių augaviečių. Šių medžių mediena yra menkavertė, neatspari puvimui.


Šiame straipsnyje: menkaverčiai augalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių