Sostinėje - galimi rinkimų reklamos pažeidimai

Šiandien Vilniuje vis dar kabantys rinkimų reklaminiai plakatai sukėlė sostinės gyventojams įtarimų. Pastarieji kreipėsi į policiją dėl galimai neteisėtos politinės reklamos rinkimų dieną.

Sostinės gyventojas pranešė pastebėjęs reklaminiuose rinkimų stenduose Vilniaus Konstitucijos prospekte, stotelėje prie Žaliojo tilto bei miesto senamiestyje prie Vyriausybės rūmų plakatus, kurie galėjo būti pakabinti dar šiandien.

Portalo skaitytojas kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) ir Vilniaus vyriausiąjį policijos komisariatą (VPK), informuodamas apie galimus pažeidimus.

Kaip portalui teigė VPK budintis inspektorius, pagal įstatymus rinkiminiai plakatai negali būti kabinami iki rinkimų likus 48 val. Kaip nustatyti, ar reklama yra vėlesnė, policijos inspektorius negalėjo atsakyti, tačiau patikino, kad pareigūnai aiškinsis galimus reklamos pažeidimų atvejus.

VRK vadovo Zenono Vaigausko teigimu, kol kas bene didžiausias rinkimų pažeidimas užfiksuotas Vilniaus Mindaugo apylinkėje, kur komisija balsadėžę užantspaudavo iš vakaro, o sekmadienį, rinkimų dieną, jos nusprendė nebeantspauduoti. 


Šiame straipsnyje: rinkimai,balsavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių