Sostinėje gali atsirasti Lecho Kaczynskio gatvė

Trečiadienį Vilniaus miesto taryba spręs, ar vieną Vilniaus miesto gatvių pavadinti žuvusio Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio vardu.

„Iš esmės jau ketvirtadienį gatvę tarp Centrinio pašto ir buvusios Vilniaus miesto savivaldybės, dabar prekybos centro „Gedimino 9“, jau turėtume vadinti Lecho Kaczynskio vardu“, – lrt.lt sakė sostinės vicemeras Vidmantas Martikonis.

Ano

t jo, jau parengta visa reikiama medžiaga, o trečiadienį klausimas Vilniaus tarybai bus teikiamas svarstyti skubos tvarka.

 

„Mes manome, kad tokiam asmeniui, tokiam simboliniam reikalui turėtų būti prestižiškesnis Vilniaus miesto centre esantis objektas, šiuo atveju tai vos ne vienintelė tai galimybė“, – gatvės pasirinkimą aiškino pašnekovas.

 

Vicemeras pažymėjo, kad nors gatvė bus pavadinta L. Kaczynskio vardu, ji simbolizuos „visų žuvusių, o ne vieno konkretaus asmens atminimą“.

 

V. Martikonis sako, jog Lenkijos prezidento vardu pavadintoje gatvėje bus pastatyta ir atminimo lenta, ir surengta oficiali ceremonija, tačiau kiek vėliau.

 

„Per rytdieną tai tikrai nebus daroma. Galbūt po pačių laidotuvių ceremonijos jau šitą dalyką reikėtų atlikti“, – svarstė vicemeras.

 

Kaip pažymėjo V. Martikonis, sumanymą dėl gatvės pavadinimo Lenkijos prezidento vardu pateikė ir idėjos autorius yra Vilniaus meras Vilius Navickas, tačiau tam „pritarė visuma“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių