Sostinėje – eilės prie vienintelės žibalu prekiaujančios degalinės

Žibalu prekiaujančią degalinę Kalvarijų gatvėje trečiadienį nuo ryto šturmavo dešimtys dyzelinių automobilių vairuotojų. Kuro pardavėjai mano, kad stiprėjant šalčiams eilės tik didės.

Ketvirtadienį ryte į degalinę atvažiavę žibalo įsipilti vairuotojai eilėje turėjo laukti ilgiau nei valandą, popiet eilės kiek sumažėjo, bet kalbinti vairuotojai teigė eilėje praleidę mažiausiai pusvalandį. Kai kurie jų be žibalo neapsieina jau savaitę.

„Aš važiuoju tiek kiek piluosiu žibalo. Skiedžiu juo kurą, penkiems litrams dyzelio pilu litrą žibalo. Kitaip net neužsivesčiau. Vienas pažįstamas nutempė mašina į servisą, tai vyrai išardę rado kuro filtrus parafinu užsikimšusius“, - atvyravo Aleksandru prsistatęs vairuotojas.

Į degalinę Aleksandras atitepė ir savo draugo automobilį, kuris šį rytą nebeužsivedė. Kitų vairuotojų istorijos taip pat panašios. Vieni transporto priemonių nesugebėjo užsivesti ruošdamiesi į darbą, kitų automobiliai sustojo pakeliui.

„Pas mane tai benzinas, bet draugui reikia pagelbėti, atvažiavau jam nupirkti. Važiavo ir sustojo viduryje kelio“, - kalbėjo pusvalandį eilėje praleidęs vilnietis.

Degalinės darbuotojai patvirtino, kad šiomis dienomis reaktyvinio kuro pardavimas gerokai ūgtelėjo, taip pat aktyviai perkami ir įvairūs priedai, lengvinantys automobilio užvedimą.

„Eilės atsirado, kai tik sustiprėjo šalčiai. Ryte pas mus buvo -27, o prie Žaliųjų ežerų -30. Rytoj bus dar daugiau ir aišku eilės bus dar didesnės“, - tikino vienas degalinę aptarnaujančių darbuotojų.

„Lukoil Baltija“, kuriai priklauso minėtoji degalinė, didmeninės prekybos vadybininkas, prašęs neminėti vardo, tvirtino, kad dažniausiai su užšalančio kuro problema susiduria kontrabandinį kurą perkantys vairuotojai. Oficialiai degalinėse parduodams dyzelinas užšala prie 35 laipsnių šalčio.

„Geras dyzelinas negali užšalti, aišku kai šaltis pasieks -32 ir filtrai nenauji, tai gali pradėti po truputį kimštis. Na, o už kontrabandinio kuro kokybę niekas neatsako. Tada belieka jį skiesti žibalu. Pastarasis sustabdo parafino kristalų sukibimą ir mašina važiuoja, be didesnės žalos varikliui. Šitaip pagal eiles mes galime spręsti apie kuro kontrabandos mastus Lietuvoje“, - pabrėžė pašnekovas.


Šiame straipsnyje: degalaižibalasšalčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aldasaldas

Aldasaldas portretas
Važiuok su aliejumi

vidas

vidas portretas
per salciu vw 1,9 tdi , neturejau jokiu problemu , akumas geras , starteris sutvarkytas ,pakait zvakes visos veikia , pilu tik is cirkles kura, visa diena prie darbo stovedavo vw , vesdavosi is puses abarotu

jonask

jonask portretas
Senei si benzokolonke zibalu nebeprekiauja. Prekiauja truputi toliau esanti BP, uz sankryzos
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių