Sostinėje atidaryta tarptautinė mados fotografijos paroda

Ketvirtadienio vakarą sostinės prekybos centre „Panorama“ atidaryta trečioji Tarptautinės mados fotografijos paroda “Madamorfozės 2009”. Ją bus galima apžiūrėti iki sausio 18 d.

Atidarytoje parodoje eksponuojama beveik 60 mados fotografijų. Iš viso atrankai buvo pateikta per 600 fotografijų, iš kurių atrinkti įdomiausi darbai pristatomi parodoje. Nuotraukų autoriai - Lietuvos profesionalūs mados fotografai ir kūrybingiausi mėgėjai.

Parodoje savo darbus pristato ir profesionalūs mados fotografai iš JAV, Rusijos, D.Britanijos, Švedijos, Šveicarijos ir Japonijos. Parodos-konkurso tema - „Spalvos“. Parodos - konkurso dalyviai skirstomi pagal dvi kategorijas: mados fotografas profesionalas ir mados fotografas mėgėjas.

Parodos atidarymo metu buvo paskelbti konkurso laimėtojai. Komisija, sudaryta iš žiniasklaidos, mados kūrėjų ir mados verslo atstovų, peržiūrėjusi parodoje pristatomas fotografijas, nusprendė, kad geriausio mados fotografo profesionalo diplomas turi atitekti Tomui Vyšniauskui, o geriausias mėgėjas mados fotografas yra Tomas Urbelionis. Fotografų laukė ne tik sveikinimai, bet ir įspūdingos staigmenos iš kompanijų “Laimės tiltas” ir “Douglas”. Konkurso komisija taip pat nutarė, kad bus įteiktas specialus „Garbės diplomas“. Jis teko fotografui Rokui Daruliui.

Komisiją sudarė Lietuvos fotomenininkų sąjungos pirmininkas Jonas Staselis, dizaineris Vitalis Čepkauskas, „Beža galerijos“ direktorė Živilė Stankevičiūtė, AB „Lėvuo“ tinklo direktorė Laima Kačonienė, prekybos bendrovės „Apranga“ marketingo vadybininkė Agnė Brukštaitė-Fominienė ir žurnalo „Ieva“ redaktorė Aurika Merkienė.

Tarptautinė mados fotografijos paroda - vienintelis tokio pobūdžio renginys Lietuvoje. Organizatoriai siekia, kad joje plačioji visuomenė galėtų pamatyti Lietuvos mados fotografų darbus, palyginti jų individualų braižą ir stilistiką, susipažinti su pasaulinėmis mados fotografijos tendencijomis. Parodoje savo darbus pristatė 21 mados fotografas profesionalas ir 20 mėgėjų. Tarp profesionalų pavardžių - tokie garsūs ir žinomi savo srities meistrai kaip Vaiva Abromaitytė, Modestas Ežerskis, Tomas Kauneckas,  Gediminas Žilinskas ir kt.

Kiekvienas parodos žiūrovas gali dalyvauti „Žiūrovų simpatijų“ nuotraukos rinkimuose: į balsadėžę jis turi įmesti kortelę su labiausiai jam patinkamo fotografo pavarde. „Žiūrovų simpatijų“ prizo rinkimai vyksta visos parodos metu. Fotografo, kuriam atiteks daugiausiai žiūrovų balsų, laukia tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ siurprizas.

Vienas iš didžiausių projekto organizatorių norų - kad talentingų fotografų darbus pamatytų kuo daugiau Lietuvos gyventojų. Todėl tikimasi, jog kitais metais paroda tęs kelionę, o ja pasigrožėti galės kitų šalies miestų gyventojai.

Renginio iniciatorius ir organizatorius - gyvenimo būdo ir mados žurnalas “Ieva”.

Dalyvių sąrašas

Kategorija “Mados fotografas profesionalas”

1

Vaiva

Abromaitytė

2

Algirdas

Bakas

3

Aliona

Bondarenko

4

Raimundas

Bulota

5

Modestas

Ežerskis

6

Agnė

Gintalaitė

7

Tomas

Grižas

8

Saulė

Jonušaitytė

9

Viktorija

Juodėnaitė

10

Tomas

Kauneckas

11

Reda

Mickevičiūtė

12

Kernius

Pauliukonis

13

Vytautas

Razma

14

Natalie

Shau

15

Dainius

Suckelis

16

Darius

Tarėla

17

Oksana

Točickaja

18

Laura

Vanagaitytė

19

Milda

Vasiliauskaitė

20

Tomas

Vyšniauskas

21

Gediminas

Žilinskas

Kategorija „Mados fotografas mėgėjas“

1

Justinas

Anušauskas

2

Jurijus

Azanovas

3

Birutė Gabrielė

Bučienė

4

Andrius

Bulota

5

Rokas

Darulis

6

Eglė

Jasiukaitytė

7

Marija

Kablytė

8

Gerard

Leganovič

9

Erikas

Matijošius

10

D76

 

11

Aušra

Osipavičiūtė

12

Žaneta

Plečkaitienė

13

Olga

Polomarenko

14

Enrika

Samulionytė

15

Irma

Siliūnaitė

16

Motiejus

Šalkauskas

17

Audrius

Turskas

18

Tomas

Urbelionis

19

Viktorija

Vaišvilaitė- Skirutienė

20

Birutė

Zygmantaitė

Užsienio fotografai profesionalai

Fotografas

Šalis

 

Asami Uetsuji

Japonija

 

Ilia Izachic - Isaev

Rusija

 

Julia Brütsch

Šveicarija

 

Marisa Aragona

JAV

 

Monet Kittrell

Kanada

 

Niklas Alm

Švedija

 

Paul de Luna

JAV

 

Richard Harvey

D.Britanija

 

 

 

 

 


Šiame straipsnyje: Madamorfozės

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių