Sostinė gavo aukso krivūlę

Geriausių šalies savivaldybių  konkurse Vilniaus savivaldybė laimėjo aukso krivūlę už  pastangas gerinant teisinės pagalbos teikimą.

Gruodžio 5 d. Lietuvos parodų ir konferencijų centre trečią kartą vyko geriausių šalies savivaldybių apdovanojimai.

Vilniaus miesto savivaldybė tapo Auksinės krivūlės laureate ir buvo apdovanota „Už pastangas gerinant pirminės teisinės pagalbos teikimą". Šioje nominacijoje Vilniaus savivaldybė varžėsi su Radviliškio ir Vilkaviškio rajonų savivaldybėmis. Pastarajam apdovanojimui sostinės Savivaldybę pristatė Lietuvos Respublikos teisingumo ministerija.

Vilniaus miesto savivaldybė šiemet buvo pristatyta dar dviems nominacijoms - „Už sėkmingą kultūrinio paveldo objekto pritaikymą turizmo reikmėms" ir „Už draugiškumą kariams".


Pirmą kartą šiemet geriausias savivaldybes rinko ne tik ministerijų atstovai, bet ir vietos bendruomenės, visuomenė. Gyventojai savo pasiūlymus teikė atsakydami į savivaldybių viešųjų ryšių specialistų parengtos anketos klausimus.

Vilniaus miesto savivaldybė Aukso krivūlę yra gavusi 2006 metais nominacijoje „Už modernų valdymą".

Kauno miesto savivaldybė šiemet nepretendavo į Auksinių krivūlių apdovanojimus. Kauno miesto meras piktinosi, kad nepaisant to, jog Kauno miesto savivaldybės gyventojai aktyviai išreiškė savo nuomonę ir pati Savivaldybė nuosekliai gerina savivaldos kokybę, Kaunas nepateko nė į vieną šių metų nominacijų. Anot Andriaus Kupčinsko, visiškai neaišku, kokiais kriterijais vadovaujantis įsteigtoms nominacijoms buvo atrinktos Lietuvos Respublikos savivaldybės. 


Šiame straipsnyje: krivūlėapdovanojimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių