„Sodros“ pašalpos – nebent po savaitės

„Sodros“ Vilniaus skyrius informuoja, kad ligos, motinystės bei tėvystės pašalpos bus pradėtos mokėti  ne ankščiau, kaip sausio 15 d. To priežastimi nurodomos įstatymų permainos.

„Sodra“ taip pat pabrėžia, kad norint gauti motinystės ar tėvystės pašalpą reikia apsišarvuoti papildomais dokumentais. Mat nuo šiol skaičiuojant pašalpos dydį naudojamos paskutiniųjų devynių mėnesių pajamos.

„Įvertinus tai, kad Apdraustųjų valstybiniu socialiniu draudimu ir valstybinio socialinio draudimo išmokų gavėjų registre nėra visos informacijos apie asmens draudžiamąsias pajamas, reikalingas pašalpoms apskaičiuoti, kartu su kitais dokumentais, reikalingais pašalpoms skirti, „Sodros“ teritoriniam skyriui būtina pateikti pažymas apie trūkstamų mėnesių asmens draudžiamąsias pajamas“, - skelbiama „Sodros“ pranešime.

„Sodra“ taip pat atkreipia dėmesį į tai, kad pasikeitė prašymų skirti ligos, profesinės reabilitacijos, ligos dėl nelaimingo atsitikimo darbe ar profesinės ligos pašalpas, netekto darbingumo kompensaciją, o taip pat  draudimo išmoką apdraustajam mirus, formos. Prašymų formas rasite interneto svetainėje www.sodra.lt/apdraustųjų portalas/pašalpos/.


Šiame straipsnyje: Sodrapašalpa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių