Socialinis būstas tapo uždarbio šaltiniu

Kalbos, kad dalis socialinio būsto yra pernuomojama, visiškai pasitvirtino. Kai kurie butai pernuomojami rinkos kainomis.

Apie 4600 socialinių būstų prieš devynis mėnesius savivaldybė perdavė prižiūrėti bendrovei „City Service".

Šiame sąraše buvo 363 butai, kurių nuomininkai neįvardinti.  „Mes pradėjome vaikščioti po tuos butus, norėdami išsiaiškinti nuomininkus. Tuomet ir sužinojome, kad dalis butų yra pernuomojami", - teigė „City Service" socialinio būsto nuomos administravimo skyriaus vadovė Ona Revuckaitė.

Patikrinus daugiau kaip 300 butų, rasti 29 subnuomininkai. Jiems įteikti įspėjimai, kad būste galės gyventi pusę metų, o paskui bus priverstinai iškraustyti.

„Subnuomininkai pasakojo, kad už būsto nuomą moka įvairias sumas. Už bendrabutį Partizanų g. 5 mokama po 100 litų, Baltijos g. 79 name butas buvo išnuomotas už 500 litų", - pasakojo O.Revuckaitė.

Anot jos, socialinį būstą apgaule gavę asmenys patys turi kitus butus, sodo namelius ar net didelius privačius namus. „Vienas pilietis, pernuomavęs socialinį būstą, o pats gyvenantis savo name, iš karto grąžino buto raktus", - sakė O.Revuckaitė.

Socialinį būstą tikrina penki bendrovės darbuotojai. „Dažnai mūsų neįsileidžia, išplūsta, užsiundo šunimis, todėl į pagalbą kviečiamės policiją", - teigė O.Revuckaitė.

Atsitinka ir taip, kad gyventojai savo duris atrakina tik tuomet, kai pradedama gręžti duris, norint įstatyti naują spyną.

Įdomu, kad visi subnuomininkai tvarkingai moka komunalinius mokesčius.

O.Revuckaitės teigimu, jau atrasta daugiau kaip 100 butų, kurie buvo tušti. Juos savivaldybės galės išnuomoti kitiems socialinio būsto prašytojams.

Daugiau šia tema:

Savivaldybei savas turtas nerūpi

Bendrabučiuose tebesiautėja chuliganai



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių