Socialinio darbuotojo dieną minės VPU

Šiandien Vilniaus pedagoginiame universitete (VPU) vyks Socialinės komunikacijos instituto studentų vasaros praktiką pristatanti praktinė konferencija, skirta tarptautinei socialinio darbuotojo dienai minėti.

„Socialinio darbo srities profesionalams ypač svarbu ne tik pažinti viešąjį gyvenimą, bet ir mokėti jį įtakoti bei keisti pozityvo link, todėl kiekvienais metais studentai ne tik atlieka vasaros ir socialines praktikas, bet ir mokosi pristatyti jų rezultatus universiteto bendruomenei“, - sakė Socialinės komunikacijos instituto direktorė  prof. dr. Giedrė Kvieskienė.

Konferencijoje „Geri darbai skatina pozityvius pokyčius šalyje ir pasaulyje“ socialinės srities praktikai - Vilniaus J.Ivaškevičiaus jaunimo mokyklos direktorė bei Socialinės komunikwwacijos instituto tarybos narė Vajonė Strimaitienė, Vilniaus Pilaitės vidurinės mokyklos socialinė pedagogė Virginija Ratiukienė ir kiti – dalinsis gerąja patirtimi.

Renginyje pranešimą apie pilietinį švietimą ir viešąją diplomatiją pristatys užsienio svečias iš Kalifornijos (JAV) Pilietinio ugdymo centro  plėtros vadovas dr. Darius Udrys,  pradėdamas  politikos savaitę Vilniaus pedagoginiame universitete. Šios savaitės metu, atsiliepdami į universiteto rektoriaus akademiko, prof. Algirdo Gaižučio ir Lietuvos nevyriausybinių organizacijų vaikams konfederacijos kvietimą švietimo, aukštojo mokslo ir vaiko gerovės programas studentams ir Lietuvos Nevyriausybinių organizacijų konfederacijos vaikams nariams sutiko pristatyti visų Lietuvos Respublikos parlamento frakcijų nariai (detali informacija apie susitikimus bus paskelbta antradienio ryte).

Praktikos vadovų ir studentų iniciatyva organizuojamoje konferencijoje siekiama pasidalyti įspūdžiais ne tik su kolegomis, bet ir su socialiniais partneriais, nevyriausybinėmis organizacijomis bei jaunesnių kursų studentais, kurių praktinė socialinio darbo bei pedagogikos veikla dar laukia ateityje. Renginio metu bus rodoma vaizdinė medžiaga apie įgytas naudingas žinias, patyrimus, praktikantai pasidalins mintimis apie tai, ką jie galėjo padaryti geriau, kokių žinių jiems trūko ir atvirkščiai.

„Galimybė išreikšti savo kūrybinius gebėjimus, bei patirtį, paskatino studentus surinkti „auksines“ mintis apie praktiką ir joje atliekamus darbo metodus ir išleisti vieną bendrą leidinį – „Praktikos atmintinę“, kuri turės išliekamąją vertę ateities kartoms“, – teigė būsima socialinė pedagogė Laura Baltmiškytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių