Socialinės pašalpos – išgertuvėms

Šančių-Panemunės  policijos nuovados darbuotojus piktina valstybės į balą mėtomi pinigai - taip pareigūnai vadina socialines pašalpas, kurios dažnai mokamos tiems, kurie jas prageria. 

Nuovados viršininkas Audrius Šakickas sako, kad nuovados prižiūrimoje teritorijoje pilstuko pardavimo taškų yra koks šimtas. Policija gaudo tuos, kurie ateina nusipirkti velnio lašų, baudžia pardavėjus.

„Kuo didesnę baudą skiri, tuo labiau padidina apyvartą - reikia gi atsiimti sumokėtus pinigus, - pasakojo A.Šakickas. - Kiti baudų jau turi sukaupę po keliasdešimt tūkstančių litų, juos antstoliai išieško iš pensijų, kurios tokiems prekiautojams kaip ir nereikalingos. Labiau apsimoka prekiauti."

Daug problemų policijai kelia ir socialiniai būstai. Savivaldybė juos suteikia, tačiau kas juose dedasi mažai kontroliuoja. Pasak A.Šakicko, tuos būstus reikia nuolat tikrinti, čia dažniausiai kviečiama policija. Liūdniausia, kai socialiniame būste miršta koks žmogus. „Ateini, o jo kambaryje jau koks 10-15 bomžų apsigyvenę," - pasakojo nuovados viršininkas. 

A.Šakickas sako, kad bomžai nenori dirbti. Nuovados darbuotojai juos ragina ieškotis darbo, bet dažnai sulaukia atsakymo: jau užsiregistravau darbo biržoje. Registraciją jie taip pat suvokia kaip atliktą darbą.

Plačiau apie tai skaitykite rytoj „Kauno dienoje".



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių