Socialdemokratai: konservatoriai baigia nustekenti Kauną

Nustekentas miestas, duobės gatvėse, žmonės su sulaužytomis kojomis - tokį Kauno vaizdą piešia socialdemokratai. Jų manymu, kauniečiams tai patinka, nes jie jau ne vienus metus per rinkimus balsuoja už konservatorius.

Valdančiąją Sėkmės koaliciją remiantys socialdemokratai, už paramą gavę vicemero postą, baigiantis kadencijai įžvelgė, kad valdžioje įsigali „šliaužianti diktatūra“. „Tai, kas vyko praėjusiame tarybos posėdyje, yra visiškas kitos nuomonės nepaisymas“, - piktinosi Kauno socialdemokratų lyderė Orinta Leiputė.

Miesto tarybai svarstant 2010-ųjų Kauno biudžeto projektą, socialdemokratai siūlė perskirstyti apie 5 mln. litų balsuojant ne už visą dokumentą, o už atskirus skyrius, tačiau į jų pasiūlymus nebuvo atsižvelgta.

„Siūlėme didinti išlaidas už elektros energiją, kad gatvės mieste būtų apšviestos, taip pat gatvių remontui, nes jos darosi nebepravažiuojamos“, - vardijo Socialdemokratų Kauno skyriaus pirmininkė. Socialdemokratų manymu, socialinėms reikmėms numatytos lėšos taip pat netenkins poreikių, nors ir skelbiama, kad šiemet šiai sričiai skiriama daugiau pinigų.

Koalicijos rėmėjai mano, kad nepagrįstai sumažintas finansavimas mokinių maitinimui ir „Žalgiriui“, o sprendžiant viešojo transporto problemas būtina atgaivinti idėją dėl troleibusų linijos tiesimo į Šilainius.

O.Leiputės teigimu, socialdemokratai per posėdį siūlė keisti finansavimą tam tikroms sritims dėl to, kad svarstant šiuos klausimus biudžeto rengimo darbo grupėje į esminius pasiūlymus nebuvo atsižvelgta.

Pasak vicemero Stepono Vaičikausko, konservatoriai sumažino finansavimą būtent toms sritims, kurias kuruoja socialdemokratai. „Paskui vėl kaltins mane“, - niršo vicemeras.

„Nustekentas miestas, duobės gatvėse, žmonės su sulaužytomis kojomis“, - tokį miesto vaizdą šiemet bandė nupiešti O.Leiputė.

Socialdemokratus bene labiausiai papiktino tai, kad tarybos posėdžiui pirmininkavęs meras Andrius Kupčinskas neatsižvelgė į jų siūlymą prieš balsavimą dėl biudžeto skelbti 5 minučių pertrauką. Tokia galimybė numatyta tarybos veiklos reglamente. „nežinau, ar čia vienos partijos diktatūra ar mero susireikšminimas“, - svarstė tarybos narė Antanina Medvedevienė.

Jau ne kartą abejoję, ar verta toliau remti Sėkmės koaliciją, kardinalių sprendimų socialdemokratai nepriėmė ir šįsyk, nors pripažino, kad pozicija valdančiųjų atžvilgiu neišvengiamai keisis.

S.Vaičikauskas pareiškė, kad socialdemokratai atsisakys remti Sėkmės koaliciją, jeigu konservatoriai nesilaikys savo pažadų privatizavimo ir kitais miestui svarbiais klausimais.


Šiame straipsnyje: Kauno valdžia

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių